«Σήμερα δεν υπάρχουν άνθρωποι που να εμπνέουν. Μόνο αυτός που αγάπησε τον Χριστό μπορεί»

«Στο Άγιο Όρος υπήρχαν και υπάρχουν άνθρωποι του Θεού. Οι μοναχοί του Αγίου Όρους βιώνουν τον Θεό».

 


Article featured image
Article featured image

Αυτές ήταν μόνο μερικές από τις επισημάνσεις του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Γέροντα Εφραίμ, Ηγούμενου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, όταν προ ολίγων ημερών βρέθηκε στην Κύπρο –έπειτα από απουσία χρόνων- για μια ημέρα.

Μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, ο Ηγούμενος βρέθηκε και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας μιλώντας μπροστά στις δεκάδες κόσμου που έσπευσε να τον παρακολουθήσει.

Η ομιλία με θέμα «Το Άγιον Όρος ως εμπειρία ζωής», έγινε στο Ανοικτό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στη Μακεδονίτισσα, το οποίο ήταν κατάμεστο από πολιτικούς, ιερωμένους, τον διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, ακαδημαϊκούς, φοιτητές και  απλούς πολίτες.

«Κάθε  χρόνο απαντούμε σε περισσότερες από 20.000 επιστολές που λαμβάνουμε από την Κύπρο», τόνισε  ο Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτης Γέροντας Εφραίμ, επισημαίνοντας πως  η Μονή  αυτή τα 30 τελευταία χρόνια έχει εγκαθιδρύσει  παράδοση επαφών με  ακαδημαϊκούς από όλο τον κόσμο. 



Διαβάστε επίσης:

Το εξαιρετικό φωτορεπορτάζ της Guardian με τους μοναχούς του Αγίου Όρους



Γιατί η Μονή Σταυροβουνίου απαγορεύει την είσοδο στις γυναίκες;





Περίγραψε τον εαυτό του σαν «φοιτητή του Πανεπιστημίου της Ερήμου». Μίλησε για όλους αυτούς  που σπεύδουν  στο Άγιον Όρος για να βρουν  πνευματική λύτρωση, αναφέρθηκε στην παγκοσμιοποίηση, ενώ επεσήμανε ότι, στην εποχή μας, υπάρχει έλλειψη ανθρώπων που μπορούν να εμπνεύσουν.

«Οι άνθρωποι του Αγίου Όρους θυσιάζονται  και ταπεινώνονται για τους συνανθρώπους τους. Ο μοναχισμός διεξάγει τεράστιο φιλανθρωπικό έργο», συμπλήρωσε ο Γέροντας.

Στη συνέχεια ευλόγησε πλήθος πιστών που τον περικύκλωσαν.



Θυμήσου κι αυτό: Προκλητικό το Σύμφωνο δηλώνει το Άγιο Όρος



 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ