Εικόνες και βίντεο από την τραγωδία στην Πορτογαλία

«Αποτελεί τη μεγαλύτερη τραγωδία που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια σε δασικές πυρκαγιές στη χώρα», δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, ενώ την ίδια ώρα κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα της καταστροφικής δασικής πυρκαγιάς.  

 


Article featured image
Article featured image

Τουλάχιστον 62 νεκρούς και 50 τραυματίες, μετρά η χώρα από την πυρκαγιά η οποία ξέσπασε σε δασική έκταση στην κοινότητα της Πεδρόγαου Γκραντ, της περιοχής Λεϊρία της κεντρικής Πορτογαλίας, λίγο μετά της 15:00 το μεσημέρι (ώρα Πορτογαλίας), με τις θερμοκρασίες εκείνη την ώρα να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς κελσίου.

Τα περισσότερα από τα θύματα απανθρακώθηκαν παγιδευμένα μέσα στα αυτοκίνητα τους, την ώρα που προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από την περιοχή, αναφέρουν κυβερνητικές πληροφορίες.

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και πολλοί πυροσβέστες οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο να βοηθήσουν, ενώ όπως αναφέρει η εφημερίδα Correio do Manha τραυματίας είναι και ένα 8χορνο κορίτσι το οποίο βρέθηκε να περιπλανιέται μόνη της κοντά στην εστία της πυρκαγιάς, και υπέστη εγκαύματα.

Όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός της χώρας, αναμένεται πως οι νεκροί θα αυξηθούν κι άλλο, αφού η φωτιά ακόμη δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο με περισσότερους 600 πυροσβέστες να δίνουν μάχη για την κατάσβεση της.  

Ενώ ήδη έχει ζητηθεί βοήθεια και από άλλες χώρες τις Ευρώπης, με την Ισπανία και τη Γαλλία να ανταποκρίνονται στέλνοντας πυροσβεστικά ελικόπτερα.

 

ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ SIGMALIVE

 



Το ίδιο βράδυ (Σάββατο 17/6) στη χώρα ξέσπασαν παράλληλα 60 διαφορετικά πύρινα μέτωπα, με 1700 πυροσβέστες να μάχονται για την κατάσβεσή τους. 

 



Η Πορτογαλία πλήγηκε και πέρυσι από μια σειρά πυρκαγιών, η οποία κατέστρεψε περισσότερα από 100.000 εκτάρια (247.000 στρέμματα) της ηπειρωτικής χώρας.   

 



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ