Ένα φεστιβάλ για τους πρόσφυγες στην πλατεία Φανερωμένης

Με μηνύματα αποδοχής, αλληλεγγύης, αλλά και ανάδειξης της συμβολής των προσφύγων στην κοινωνία της Κύπρου.

 


Article featured image
Article featured image

Το 4ο κατά σειρά Φεστιβάλ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόσφυγα (20/6), διοργανώνουν η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), το Future World Center (FWC) και η Εκστρατεία «AWARE», με τη συμμετοχή φορέων και οργανώσεων, περιλαμβανομένων των ιδίων των  προσφύγων και μεταναστών, στην πλατεία Φανερωμένης.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Λευκωσίας την Τετάρτη 21 Ιουνίου, ώρα 18.00 – 22.00 και είναι ανοιχτό σε όλους να το αγκαλιάσουν, δημιουργώντας ένα περιβάλλον γιορτής, αλληλοσεβασμού και στήριξης των προσφύγων στην προσπάθεια τους για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν μαζί με τους διοργανωτές, οι οργανώσεις Hope for Children, KISA, CARITAS,  Cyprus Stop Trafficking,  Παιδικά Χωριά SOS Κύπρου, o Σύνδεσμος Αναγνωρισμένων Προσφύγων Κύπρου, η οργάνωση Accept ΛΟΑΤ και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Μεταναστών (MiHUB), με δικές τους δραστηριότητες και περίπτερα.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα με μουσική, DJ, χορό, εδέσματα και καλλιτεχνήματα, καθώς και δημιουργικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους!  

 

Διάβασε κι αυτό: Ξεπέρασαν τα 65 εκατομμύρια οι εκτοπισμένοι σε όλο τον κόσμο



 

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στo πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας της Ύπατης Αρμοστείας «Είμαστε Μαζί Με τους Πρόσφυγες» (We Stand Together #WithRefugees) όπου οι πολίτες όλου του κόσμου απευθύνουν έκκληση προς τους παγκόσμιους ηγέτες να βρουν βιώσιμες, ανθρωπιστικές και καινοτόμες λύσεις για τους πρόσφυγες. Σ’ ένα κόσμο όπου 1 στους 113 ανθρώπους είναι πρόσφυγας είναι σημαντικό να σταλεί αυτό το μήνυμα.

Εντάσσεται επίσης στο πλαίσιο της παγκύπριας εκστρατείας «AWARE» για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινής γνώμης και ιδίως της νέας γενιάς για τους πρόσφυγες, τους αιτητές ασύλου και τους μετανάστες, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης.

Η Παγκόσμια Ημέρα Πρόσφυγα καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ να τιμάται κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου με δραστηριότητες που προσφέρουν τη δυνατότητα επαφής και γνωριμίας με τους πρόσφυγες και έμπρακτης αλληλεγγύης προς τους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους, λόγω πολέμου και παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αφιερώνουν με αφορμή την ημέρα αυτή  λίγο χρόνο για τους πρόσφυγες αναγνωρίζοντας τη σημασία της διευκόλυνσης της ένταξής τους στην κοινωνία υποδοχής και τιμώντας το κουράγιο και την αποφασιστικότητά  τους να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους σε μια νέα πατρίδα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ