5 προτάσεις για εναλλακτική διαμονή στην Κύπρο

Διαμονή σε yurts (μογγολικές σκηνές), σε σαλέ στην ύπαιθρο, στο Cyprus Glamping Park ή στο Land of Dreams, αλλά και σε ένα υπέροχο κέντρο ευεξίας λίγο έξω από την πρωτεύουσα. Όλα όσα διάβασες βρίσκονται στην Κύπρο!

 


Article featured image
Article featured image

Τι θα έλεγες αν για φέτος σου προτείναμε, αντί να κάνεις κράτηση σε κάποιο deluxe ξενοδοχείο, να έμενες στις μογγολικές σκηνές στην Πάφο;


Ή αντί για εισιτήρια σ’ έναν εξωτικό προορισμό του εξωτερικού, σου προτείναμε να βρεθείς στην εξωτική Αμαργέτη και να μείνεις στο σαλέ Country Lodge Retreat;

Αν πάλι είσαι τύπος ζεν ή θέλεις να γίνεις, τότε θα σου προτείναμε το Aelia Wellness Retreat στον Αναλυόντα για να ανακαλύψεις τον βαθύτερο εαυτό σου.

 


Όπως ίσως κατάλαβες διαβάζοντας το πιο πάνω, φέτος την είδαμε «εναλλακτικά» και αποφασίσαμε να αφήσουμε τα τετριμμένα και να ψάξουμε για διαφορετικές επιλογές διακοπών στην Κύπρο που προσφέρουν κάτι αλλιώτικο απ’ όσα έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.

5 προτάσεις για ενναλακτική διαμονή στην Κύπρο, που σίγουρα θα σου κινήσουν το ενδιαφέρον.



 

Camping στις μογγολικές σκηνές της Πάφου (Yurts)





Όταν βεβαίως λέμε camping δεν εννοούμε ακριβώς αυτό που όλοι έχουμε στο μυαλό μας, αφού οι κυκλικές μογγολικές σκηνές «Yurts», δεν έχουν καμία σχέση με τις συμβατικές σκηνές που αγοράζεις από τα εποχιακά. Οι ευρύχωρες, πολυτελείς και επιπλωμένες σκηνές έχουν φτιαχτεί στη Μογγολία από δέρμα καμήλας και διαθέτουν kingsize κρεβάτια με στρώμα από βαμβάκι, ξύλο και μαλλί προβάτου, προσωπικά ντους και τουαλέτες κομποστοποίησης.

 





Τα μογγολικά Yurts βρίσκονται κοντά στο γεφύρι του Σκάρφου, στα χωριά Σίμου και Ευρετού και διαθέτουν τρεις σκηνές την Nasu, την Engke και την Qadan. Η Nasu και η Engke έχουν περίπου διάμετρο 6m και 30m2 εμβαδόν και μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 4 άτομα. Το Qadan είναι λίγο μικρότερο με διάμετρο 5m και 20m2 εμβαδόν. Κάθε Yurt, έχει δικό του εξωτερικό καλυμμένο χώρο, που είναι είτε ξύλινη βεράντα (Nasu, Qadan) είτε πετρόκτιστη αυλή (Engke).

 

Τι θα πληρώσεις:

Οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με την εποχή, παρόλα αυτά το κόστος κυμαίνεται από 100 μέχρι 130 ευρώ τη βραδιά για κάθε Yurt και περιλαμβάνει πρόγευμα. Παράλληλα υπάρχει και η δυνατότητα για δείπνο, το οποίο είναι προαιρετικό και κοστίζει 15 ευρώ το άτομο και 7,50 ευρώ για παιδιά κάτω των 12 ετών.

*Για τα παιδιά κάτω των 12 ετών, δεν υπάρχει χρέωση.

 



Τι θα φας:

Όλα τα γεύματα παρασκευάζονται από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη, τον Πάβελ, και περιλαμβάνει αυγά, χαλούμι, μπέικον, φρούτα κλπ για το πρόγευμα, ενώ για το δείπνο υπάρχει και μενού για vegan και άλλες ιδιαίτερες προτιμήσεις.

 

Ποιους θα συναντήσεις εκεί:

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τύπος ατόμων που προτιμούν τα Yurts. Μπορείς να βρεις από οικογένειες με παιδιά, νεαρές παρέες, ζευγάρια, και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Ένα κοινό χαρακτηριστικό που έχουν όσοι επιλέγουν να κάνουν διακοπές στα Yurts είναι ότι αγαπάνε τη φύση και ασπάζονται τη φιλοσοφία των Yurts για αειφορία.

 



 

Τι θα κάνεις:

Εκτός από την ηρεμία και την εκπληκτική θέα της φύσης που σου προσφέρει το σημείο που βρίσκονται τα Yurts, υπάρχει και μια πληθώρα δραστηριοτήτων μέσα στη φύση για ένα διαφορετικό τρόπο χαλάρωσης. Μπορείτε να απολαύσετε όμορφους περιπάτους στη γύρω περιοχή (δίνονται οδηγίες από το Πάβελ για διαδρομές και GPS αν χρειαστεί) ή εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε ποδηλασία ενοικιάζοντας κάποιο από τα ποδήλατα που προσφέρει το κατάλυμα. Στα γύρω χωριά υπάρχουν μουσεία, οινοποιεία και ιστορικά μνημεία τα οποία επίσης αποτελούν μια εξαιρετική αφορμή για επίσκεψη. Παράλληλα στο χώρο των Yurts περιστασιακά διοργανώνονται μουσικές εκδηλώσεις, και εργαστήρια γιόγκα.

 



 

Σημαντικά:

- Φιλικό προς τα κατοικίδια, τα οποία απολαμβάνουν δωρεάν διαμονή.

- Οι σκηνές τροφοδούνται με νερό από γεώτρηση που δουλεύει με το σύστημα greywater, ενώ τηρούνται κανόνες ορθής διαχείρισης του νερού.

- Η ηλεκτρική ενέργεια παράγεται από ηλιακούς συλλέκτες και αποθηκεύεται σε μπαταρίες.

- Χρησιμοποιούνται μόνο φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα καθαρισμού, ενώ γίνεται ανακύκλωση των απορριμμάτων, διαδικασία στην οποία βοηθούν και οι επισκέπτες αν το επιθυμούν.  

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Ιστοσελίδα:
www.yurtsincyprus.com

Τηλέφωνο: 97629148

Email: info@yurtsincyprus.com

Facebook: YurtsInCyprus

 

 

 

Land of Dreams στην Τριμίκλινη



Το «The Land of Dreams» αποτελεί ίσως τον μοναδικό στο είδος του πολυχώρο που συνδυάζει τόσες πολλές εμπειρίες μαζί. Το 2016 βραβεύτηκε από τον ΟΕΒ, με το βραβείο καινοτομίας.

 

Τι θα πληρώσεις:

Ο χώρος διαθέτει ξύλινα σπιτάκια στα οποία μπορεί κάποιος να διανυκτερεύσει για μια ή περισσότερες ημέρες. Παρόλα αυτά επειδή το μέρος εκεί διατηρεί το προφίλ του private vacation, οι κρατήσεις, το κόστος και το πρόγραμμα των διακοπών γίνεται έπειτα από συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη και διαμορφώνεται βάσει των αναγκών του κάθε πελάτη.

 

Τι θα φας:

Ό,τι ψαρέψεις, και δεν κάνουμε πλάκα. Η τεχνητή λίμνη η οποία φιλοξενεί κυρίως πέστροφες, κυπρίνους και φυσικά των περίφημο οξύρρυγχο σε περιμένει για ψάρεμα. Εκεί ό,τι ψαρέψεις, μαγειρεύεται την ίδια ώρα και το δοκιμάζεις. Παράλληλα στο «Land of Dreams», θα έχεις την ευκαιρία να γευτείς και το διάσημο κυπριακό χαβιάρι οξύρρυγχου που παράγεται εκεί από τον ιδιοκτήτη του αγροκτήματος Αντρέα Χριστοφή.





Ποιους θα συναντήσεις εκεί:

Εκεί θα συναντήσεις κυρίως οικογένειες με παιδιά, αλλά και άτομα που αγαπάνε τη φύση και τον αγροτικό τρόπο ζωής. Λόγω της παραγωγής χαβιαριού, στο «Land of Dreams θα δεις πολλές οικογένειες και όχι μόνο, με καταγωγή από Ρωσία.

 

Τι θα κάνεις:

Θα ψαρέψεις στην τεχνητή λίμνη, θα κάνεις περιπάτους ανάμεσα στο περιβόλι, θα χαλαρώσεις και θα ξεκουραστείς αγναντεύοντας την εξαιρετική φύση. Παράλληλα ανά περιόδους διοργανώνονται εκεί διάφορες εκδηλώσεις για τους επισκέπτες.

 



 

Σημαντικά:

- Η υδατοδεξαμενή του «The Land of Dreams», ξεκίνησε το 2008 και είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική υδατοδεξαμένη (μικρός υδατοφράκτης) που υπάρχει στην Κύπρο και είναι χωρητικότητας 7000 κυβικών μέτρων.

- Η γεωργική έκταση περιλαμβάνει δέντρα όπως βερικοκιές, δαμασκηνιές, ροδακινιές κ.α.



Στοιχεία Επικοινωνίας:

Ιστοσελίδα: thelandofdreamscy.com

Τηλέφωνο: 99 515497

Facebook: landofdreamscy

 

 

 

Τα ξύλινα σπιτάκια του Cyprus Glamping Park



Ο χώρος του Cyprus Glamping Park, βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από την παραλία του Αγίου Θεοδώρου στη Λάρνακα. Ένας όμορφος ελαιώνας, με δύο πανομοιότυπα ξύλινα σπιτάκια τα οποία βρίσκονται κρυμμένα ανάμεσα στα ελαιόδεντρα. Το concept παρομοιάζει με αυτό της κατασκήνωσης, με τη διαφορά ότι διαθέτει διάφορες ανέσεις και πολυτέλειες. Το κάθε σπιτάκι είναι γύρω στα 40m2 και διαθέτει τουαλέτα, κουζίνα και καθιστικό, ένα διπλό κρεβάτι και ένα διθέσιο καναπέ που μετατρέπεται επίσης σε διπλό κρεβάτι και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 4 άτομα. Είναι εξοπλισμένα με κλιματισμό και ασύρματο internet.

 



 

Τι θα πληρώσεις:

Η διαμονή ξεκινά από 50 και φτάνει μέχρι 70 ευρώ το βράδυ, τους καλοκαιρινούς μήνες ανάλογα με τη ζήτηση, ενώ υπάρχει και μια επιπλέον χρέωση των 10 ευρώ για κρατήσεις Παρασκευή και Σάββατο. Όσοι επισκέπτες επιστρέφουν στο κατάλυμα, λαμβάνουν 10% έκπτωση. Οι τιμές είναι ανά σπιτάκι και όχι ανά άτομο.

 

Τι θα φας:

Το κάθε σπιτάκι διαθέτει κουζίνα την οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις για μαγείρεμα, ενώ από τον κήπο μπορείς να προμηθευτείς αυγά και φρέσκα λαχανικά.

 



 

Ποιους θα συναντήσεις εκεί:

Ανθρώπους χωρίς άγχος και εντάσεις. Τα σπιτάκια επιλέγουν άτομα όλων των ηλικιών που επιθυμούν να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν κοντά στη φύση και τη θάλασσα. Το πάρκο είναι ιδανικό για οικογένειες, ζευγάρια, παρέες και φίλους. Επίσης μαζί σου, μπορείς να πάρεις και το κατοικίδιο σου χωρίς επιπλέον χρέωση.

 

Τι θα κάνεις:

Αν δεν γουστάρεις να χαλαρώνεις όλη μέρα πάνω στην αιώρα απολαμβάνοντας το καταπράσινο τοπίο, μπορείς να επισκεφθείς τον λαχανόκηπο του πάρκου, να μαζέψεις χόρτα και να φτιάξεις μια σαλάτα, ή να μαζέψεις φρέσκα αυγά από το κοτέτσι για μια νόστιμη ομελέτα ή ακόμα να κάνεις BBQ με την παρέα σου έξω στον κήπο.

Αν πάλι είσαι της περιπέτειας, το κατάλυμα σου προσφέρει τη δυνατότητα ενοικίασης ποδηλάτου με 5ευρώ την ημέρα και να εξερευνήσεις τη γύρω περιοχή. Εναλλακτικά μπορείς να πας για τρέξιμο στη φύση ή κατά μήκος της θάλασσας, περπάτημα στον περίγυρο του πάρκου, ή ακόμα και να επισκεφθείτε το Camel Park στον Μαζωτό ή το Donkey Park στη Σκαρίνου.

 



Σημαντικά:

- Κάθε σπιτάκι έχει το δικό του theme. Το πρώτο σπιτάκι είναι αφιερωμένο στο San Diego California, και το δεύτερο στο Plymouth UK.

- Η ονομασία του πάρκου «Glamping», προέρχεται από τις λέξεις Glamorous Camping.

- Προσφέρονται επιπλέον κρεβατάκια για μικρά παιδιά.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Ιστοσελίδα: cyprusglamping.com.cy

Facebook: cyglamping

Τηλέφωνο για ελληνικά: 99 374252

Τηλέφωνο για αγγλικά και ρωσικά: 99 836028

 

 

 

Το Aelia είναι ένα ξεχωριστό κέντρο ευεξίας λίγο έξω από τη Λευκωσία (Αναλυόντας)



Το πρώτο Wellness Retreat στην Κύπρο, δημιουργήθηκε με λεπτομέρεια στο σχεδιασμό, για να προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση στον επισκέπτη. Η λέξη Aelia (Aelia Wellness Retreat), σημαίνει πηγή ενέργειας από τον ήλιο το οποίο αποτυπώθηκε πλήρως στη διακόσμηση, την αύρα και ενέργεια που αποπνέει ο χώρος. Το Aelia έχει στεγασμένους χώρους 1700 m2 και περιβάλλεται από κήπους 15000 m2, ενώ έχει δυνατότητα φιλοξενίας 30 ατόμων.

 

Τι θα πληρώσεις:

Το κόστος διαμονής ανέρχεται στα140 ευρώ/βράδυ και περιλαμβάνει πρωινό. Ανάλογα με τις θεραπείες και το πρόγραμμα που θα ακολουθήσεις, το κόστος θα κυμανθεί προς τα πάνω.

 



 

Τι θα φας

Το Aelia προσφέρει αυθεντική κουζίνα με γαστρονομικές τεχνικές μαγειρέματος και παραδοσιακές πινελιές, συνδυάζοντας φρέσκα υλικά και βότανα από τον κήπο του ίδιου του κέντρου ευεξίας. Όμορφες γεύσεις, πιάτα ευχάριστα ελαφριά και απολύτως υγιεινά. Άλλωστε όπως υποστηρίζουν και οι ίδιοι, το καλό φαγητό φέρνει τους ανθρώπους κοντά.

 

Ποιους θα συναντήσεις εκεί:

Όποιον θέλει και ενδιαφέρεται να ανακαλύψει τον καλύτερο του εαυτό και να βιώσει την απόλυτη αρμονία μυαλού και σώματος.

 



 

Τι θα κάνεις:

Θεραπείες Spa με βραβευμένα προϊόντα για εξιδεικευμένες θεραπείες στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης. Μπορείς επίσης να κάνεις yoga, διαλογισμό, τεχνικές αναπνοής, μαθήματα ιππασίας, κανό, ποδηλασία, nordic walking, να συμμετέχεις στην ακαδημία «slow living», να κάνεις σεμινάρια ευεξίας, οργανωμένο πίκ νικ και τέλος μαθήματα μαγειρικής. Παράλληλα το Aelia Wellness Retreat, διοργανώνει εκδηλώσεις και συναντήσεις υλοποιώντας κάθε πιθανή ή απίθανη λεπτομέρεια του επισκέπτη.

 



 

Σημαντικά:

- Μια εξαιρετικά καινοτόμα υπηρεσία που προσφέρεται στο Aelia, είναι η ανάλυση DNA για ανεύρεση της βιολογικής ηλικίας και η εφαρμογή εξατομικευμένου προγράμματος υποβοήθησης της.

- Η κάθε σουίτα έχει διαφορετική διακόσμηση άκρως χαλαρωτική, με φυσικά και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, οργανικά σχήματα και φυσικά χρώματα. Υπάρχουν οι deluxe και grand suites και χωρίζονται σε river view suites και mountain view suites.

- Το Aelia διαθέτει μια ενθουσιώδη ομάδα που αποτελείται από διατροφολόγο, ψυχολόγο, yoga instructor, ειδικούς θεραπευτές σπα, γυμναστή και διακεκριμένο chef.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Ιστοσελίδα: aeliawellness.com.cy

Τηλέφωνο:
22015590

Facebook: Aelia Wellness Retreat

Email: aelia@aeliawellness.com.cy

 

 

Το σαλέ στην Αμαργέτη της Πάφου

 



Ποιος είπε ότι μόνο η Ελβετία διαθέτει σαλέ; Το Country Lodge Retreat είναι ένας απόλυτα χαλαρωτικός, ρομαντικός και ονειρεμένος χώρος στο χωριό Αμαργέτη της Πάφου, που διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία του ελβετικού σαλέ και επιπλέον θέα από τη φάρμα των αλόγων. Διαθέτει δύο υπνοδωμάτια, τρία κρεβάτια, ένα μπάνιο και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 6 άτομα.

 

Τι θα πληρώσεις:

Το κόστος διαμονής ανέρχεται στα 93 ευρώ/βράδυ (80ευρώ+13ευρώ προμήθεια υπηρεσιών) και συμπεριλαμβάνει πρωινό. Ενώ αν κάνεις κράτηση για μια εβδομάδα τότε δικαιούσαι 15% έκπτωση.

 



 

Ποιους θα συναντήσεις εκεί:

Κυρίως οικογένειες με παιδιά ή νεαρές παρέες με φίλους, κυρίως λόγω της διαρρύθμισης του σαλέ.

 



Σημαντικά:

- Διαθέτει ασύρματο internet.

- Τζακούζι.

- Το κάπνισμα απαγορεύεται εντός τους σαλέ.

- Επιτρέπονται τα κατοικίδια.

- Δεν ενδείκνυται για οικογένειες με βρέφη ή παιδιά κάτω των δύο ετών, κυρίως για λόγους ασφαλείας.

- Οι ώρες άφιξης είναι μεταξύ 10:00 και 12:00 το μεσημέρι.

- Αν ακυρώσετε το ταξίδι σας έως και 24 ώρες πριν την άφιξη θα λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας υπηρεσιών.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Ιστοσελίδα:
www.airbnb.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ