Ανακαλύψαμε (τι είναι) το Aelia, λίγο έξω από τη Λευκωσία

Διασχίζοντας το μικρό δρόμο που περνά έξω από αυτό, δύσκολα μπορείς να αποκωδικοποιήσεις την εικόνα που βλέπεις. Τι να ‘ναι άραγε, σκέφτεσαι. Ξενοδοχείο, αγροτουριστικό κατάλυμα, πολυχώρος εκδηλώσεων, κέντρο ευεξίας… Δεν υπάρχει καν μια επιγραφή που να σε κατατοπίζει σχετικά.

 


Article featured image
Article featured image

Βρίσκεται μεταξύ Τσερίου και Αναλυόντα, λίγο πριν την είσοδο του δεύτερου χωριού, σε ένα country σκηνικό, περιτριγυρισμένο από μικρούς λόφους και αχανείς πεδινές εκτάσεις. Αισθητικά, τουλάχιστον απ’ όσα μπορείς να δεις από μια πρώτη ματιά, έγινε πολύ καλή δουλειά.

Στο πλαίσιο ενός ρεπορτάζ της CITY, για εναλλακτική διαμονή στην Κύπρο (διάβασε εδώ το σχετικό άρθρο), μάθαμε επιτέλους το όνομά του (Aelia), αλλά και όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για τον χώρο.

Πρόκειται στην ουσία για το πρώτο Wellness Retreat στην Κύπρο, το οποίο δημιουργήθηκε με λεπτομέρεια στον σχεδιασμό έτσι ώστε να προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση στον επισκέπτη. Η λέξη Aelia (Aelia Wellness Retreat), που σημαίνει πηγή ενέργειας από τον ήλιο, αποτυπώθηκε πλήρως στη διακόσμηση, την αύρα και την ενέργεια που αποπνέει ο χώρος.

Το Aelia έχει στεγασμένους χώρους 1700 m2 και περιβάλλεται από κήπους 15000 m2, ενώ έχει δυνατότητα φιλοξενίας 30 ατόμων.

 



 

Εκεί μπορείς να κάνεις θεραπείες Spa με βραβευμένα προϊόντα για εξιδεικευμένες θεραπείες στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης. Μπορείς επίσης να κάνεις yoga, διαλογισμό, τεχνικές αναπνοής, μαθήματα ιππασίας, κανό, ποδηλασία, nordic walking, να συμμετέχεις στην ακαδημία «slow living», να κάνεις σεμινάρια ευεξίας, οργανωμένο πίκ νικ και τέλος μαθήματα μαγειρικής.

Παράλληλα το Aelia Wellness Retreat, διοργανώνει εκδηλώσεις και συναντήσεις υλοποιώντας κάθε πιθανή ή απίθανη επιθυμία του επισκέπτη.

 



 

Μάθε επίσης πως μια εξαιρετικά καινοτόμα υπηρεσία που προσφέρεται στο Aelia, είναι η ανάλυση DNA για ανεύρεση της βιολογικής ηλικίας και η εφαρμογή εξατομικευμένου προγράμματος υποβοήθησης της.

Σε σχέση με τη διαμονή, η κάθε σουίτα έχει διαφορετική διακόσμηση άκρως χαλαρωτική, με φυσικά και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, οργανικά σχήματα και φυσικά χρώματα. Υπάρχουν οι deluxe και grand suites και χωρίζονται σε river view suites και mountain view suites.

 



 

Η ομάδα του Alea που αποτελείται από διατροφολόγο, ψυχολόγο, yoga instructor, ειδικούς θεραπευτές σπα, γυμναστή και διακεκριμένο chef.

Στον χώρο προσφέρεται αυθεντική κουζίνα με γαστρονομικές τεχνικές μαγειρέματος και παραδοσιακές πινελιές, συνδυάζοντας φρέσκα υλικά και βότανα από τον κήπο του ίδιου του κέντρου ευεξίας. Ωραίες γεύσεις, πιάτα ευχάριστα ελαφριά και απολύτως υγιεινά. Άλλωστε όπως υποστηρίζουν και οι ίδιοι, το καλό φαγητό φέρνει τους ανθρώπους κοντά.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ: 5 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ



 

Το κόστος διαμονής ανέρχεται στα140 ευρώ/βράδυ και περιλαμβάνει πρωινό. Ανάλογα με τις θεραπείες και το πρόγραμμα που θα ακολουθήσεις, το κόστος θα κυμανθεί προς τα πάνω.

Στο Alea λοιπόν θα πας αν θέλεις και ενδιαφέρεσαι να ανακαλύψεις τον καλύτερό σου εαυτό και να βιώσεις την απόλυτη αρμονία μυαλού και σώματος.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Ιστοσελίδα: www.aeliawellness.com.cy

Τηλέφωνο: 22015590

Facebook: Aelia Wellness Retreat

Email: aelia@aeliawellness.com.cy


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ