Τι έχει αυτή η καντίνα στη Λεμεσό και μαζεύει τόσο κόσμο;

Εκ πρώτης όψεως, τίποτα το ξεχωριστό.

 


Article featured image
Article featured image

Εντούτοις, αν περάσεις ένα βράδυ από το πόστο που έχει «πιάσει» σε κεντρική λεωφόρο της Λεμεσού -τη Λεωφόρο Αγίας Φυλάξεως- θα διαπιστώσεις πως η κινητή καντίνα του Χριστόφορου είναι συνεχώς γεμάτη με νεαρόκοσμο που κάθονται στα 3-4 τραπεζάκια που υπάρχουν μπροστά από το καραβάνι, αλλά και κόσμο που πάει να πάρει την παραγγελία του. Και όλο αυτό το ιδιαίτερο σκηνικό σε κάνει να αναρωτιέσαι, τι να' χει άραγε αυτή η καντίνα και μαζεύει τόσο κόσμο;

 

Διάβασε επίσης: Τα «σαντουιτσίδικα» της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού



 

Βρέθηκα εκεί ένα Σάββατο βράδυ που γινόταν το αδιαχώρητο, για να ανακαλύψω τι ακριβώς «παίζει». Ο Χριστόφορος είναι μόλις 32 ετών, και δουλεύει την καντίνα του, ήδη, εδώ και 4 χρόνια.

«Δεν είχα σπουδάσει κάτι για να στραφώ σε αυτό και έπρεπε να βρω ένα τρόπο να βιοποριστώ. Κατάφερα και αγόρασα αυτό το βαν, έβγαλα τις απαραίτητες άδειες και άρχισα να το δουλεύω. Δεν είχα κάποια σχέση προηγουμένως, απλά μου άρεσε το καλό φαΐ και η επαφή με τον κόσμο».

Στο συγκεκριμένο πόστο ο Χριστόφορος βρίσκεται τα τελευταία 2 χρόνια, αφού προηγουμένως κανείς τον έβρισκε λίγα μέτρα πιο πάνω, στην ίδια όμως περιοχή, αφού εκεί τον έμαθε ο κόσμος κι εκεί ήξερε ότι θα τον βρει.


Ο κύκλος βοηθάει στις αρχές. Μετά από 4 χρόνια, άλλα πράγματα παίζουν ρόλο. Για να καταλάβεις, τον τελευταίο χρόνο έγινε αυτό που βλέπεις σήμερα. Και πριν είχα δουλειά, αλλά φέτος νομίζω είναι η καλύτερη χρονιά.




 

Τι πουλάει περισσότερο;

Όλα, νομίζω, πουλάνε. Δεν φτιάχνω και πολλά πράγματα. Σάντουιτς, κρέπες, hot dog και burgers, τα οποία είναι σπιτικά, οικογενειακή συνταγή. Προσπαθώ να τα προωθώ όλα κατά καιρούς και νομίζω τα καταφέρνω.

Ένα από τα πιο πετυχημένα του, όπως αναφέρει, είναι το special σάντουιτς με λουκάνικο, μπέικον, ρόστο, χαλούμι, τυρί, ντομάτα και αγγουράκι.

 

Να υποθέσω ότι ο λόγος που σε προτιμάει τόσος κόσμος είναι επειδή έχεις μεγάλο κύκλο;

Όχι, καθόλου, αυτό αν το έχεις σε βοηθάει στις αρχές. Μετά από 4 χρόνια, άλλα πράγματα παίζουν ρόλο. Για να καταλάβεις, τον τελευταίο χρόνο έγινε αυτό που βλέπεις σήμερα. Και πριν είχα δουλειά, αλλά φέτος νομίζω είναι η καλύτερη χρονιά.

«Διαφήμιση δεν έκανα ποτέ μου, βασικά με το internet δεν έχω καθόλου καλή σχέση. Έφτιαξα βέβαια μια σελίδα στο Facebook, αλλά δεν ασχολούμαι και πολύ. Ο κόσμος με έμαθε επειδή για τόσα χρόνια με βλέπει στημένο στον ίδιο δρόμο και φαντάζομαι και από στόμα σε στόμα».

 





 

Τι είναι αυτό τελικά που μαζεύει τόσο κόσμο στην καντίνα σου; Τα τραπεζάκια, η τηλεόραση, το καλό φαΐ, ο χώρος στάθμευσης;

Όλα αυτά που είπες, συν ο Χριστόφορος. Γενικά, είμαι ένας κοινωνικός άνθρωπος και κάνω πολλή πλάκα με τους πελάτες μου και ειδικά τους πιο νεαρούς. Γι’ αυτό θα δεις πολύ συχνά εδώ να κάθονται με τις ώρες παρέες από έφηβους και 20αρηδες και να περνάνε το βράδυ τους στα τραπεζάκια μπροστά από την καντίνα μου.

 

*Την καντίνα «Xristoforos - Crepes,Sandwiches» θα την βρείτε στην Λεωφόρο Αγίας Φυλάξεως στη Λεμεσό, λίγο πριν τον κυκλικό κόμβο. Λειτουργεί καθημερινά, από τις 20:00 έως τις 02:00, εκτός Τετάρτες και Κυριακές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ