Κάτι αλλάζει στην Πλατεία Αγίου Λαζάρου της Λάρνακας

Ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος για αντιμετώπιση της οπτικής ρύπανσης.

 


Article featured image
Article featured image

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην καταπολέμηση της οπτικής ρύπανσης και πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, του Δήμου Λάρνακας, του ΚΟΤ και του Συμβουλευτικού Οίκου Concept Cyprus.

H Πλατεία Αγίου Λαζάρου έχει επιλεγεί ως η πιλοτική περιοχή του υπό αναφορά φιλόδοξου προγράμματος και σταδιακά, σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, επιδιώκεται όπως η δράση επεκταθεί και σε άλλες περιοχές.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας σε δηλώσεις του κατά τη συνάντηση για το υπό αναφορά έργο δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από τη συνεργασία και το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι ιδιοκτήτες υποστατικών της εν λόγω περιοχής και ανέφερε ότι «η βελτίωση της εικόνας της Λάρνακας θα αρχίσει από την ιστορική πλατεία Αγ. Λαζάρου και ευελπιστούμε να αποτελέσει πρότυπο και για τις υπόλοιπες περιοχές της πόλης και επαρχίας μας».

Ο κ. Βικτώρ Μαντοβάνης, Μέλος του Δ.Σ. της ΕΤΑΠ Λάρνακας σημείωσε ότι «όπως και άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις που σέβονται την ιστορία τους και διαθέτουν καλαισθησία, έτσι και η Λάρνακα, θα πρέπει πλέον ν’ αναβαθμιστεί διαφυλάσσοντας τον χαρακτήρα και την ταυτότητά της. Μόνο έτσι θα μπορέσει να αποτελέσει ένα αξιόλογο τουριστικό προορισμό».

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αναμένεται να υλοποιηθεί τον προσεχή Οκτώβριο, θα αφαιρεθούν όλες οι ακαλαίσθητες πινακίδες επί των κτιρίων και θα αντικατασταθούν με ομοιόμορφου τύπου σχεδιασμό, θα αποκατασταθούν οι προσόψεις των κτιρίων όπου χρειάζεται και θα γίνουν και άλλες ενέργειες αισθητικής αναβάθμισης όπως ενίσχυση του πρασίνου, προσθήκη ομοιόμορφων ομπρελών κ.α.

Ευρύτερος στόχος είναι, πέραν της βελτίωσης της εικόνας της Λάρνακας, η καλλιέργεια συνείδησης για μια πιο καλαίσθητη και ελκυστική πόλη, τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ