Τι μπορεί να είναι το «x» στα έργα της Καρολίνας Χαράκη;

Article featured image
Article featured image

Η Καρολίνα Χαράκη παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής της με τίτλο «x». Όπως η ίδια η νεαρή καλλιτέχνις αναφέρει, «"x" μπορεί να είναι το στοιχείο που λείπει στα μαθηματικά, αλλά μπορεί επίσης να είναι το σημείο που ψάχνουμε σε ένα χάρτη. Δεν ξέρω ακριβώς τι είναι, αλλά θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτό που ψάχνουμε. Έτσι όπως και με το σκοπό της ζωής. Σε αυτή την προσωρινή ύπαρξη, όλοι αγωνιζόμαστε να ανακαλύψουμε το νόημά μας, ακόμη και αν οι περισσότεροι από εμάς δεν ξέρουμε ποιο είναι».

Στις εικονογραφήσεις της Καρολίνας, πολλές προσωπικότητες με διαφορετικό παρελθόν, μάχονται να νικήσουν τους δαίμονές τους, μέχρι να ξεσκεπάσουν τον προορισμό τους. «Εμπιστεύομαι ότι η ελευθερία της ατομικότητας είναι το βασικότερο στοιχείο για την ανακάλυψη του σκοπού μας. Η ελευθερία του να είμαστε ο αληθινός μας εαυτός χωρίς το φόβο της επίκρισης, θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην κάθαρση της ψυχής».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 4 Ιουνίου στις 19.30, στην γκαλερί Μορφή στη Λεμεσό. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την Παρασκευή 6 Ιουνίου. Μέρος των εσόδων θα δοθεί στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ