Οι «Ojos de Brujo» στην αυλή του Πολιτιστικού

Αυτό δεν πρέπει να το χάσεις.

 


Article featured image
Article featured image

Έχοντας στις αποσκευές τους ένα βραβείο απ’ το BBC για το Καλύτερο Ευρωπαϊκό Γκρουπ Παγκόσμιας Μουσικής, αλλά και ένα Latin Grammy για το καλύτερο φλαμένκο άλμπουμ, τα τρία ιδρυτικά μέλη των Ojos de Brujo «προσγειώνονται» στην αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου με αφορμή τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ τεχνών Faneromeni 17.

Διατηρώντας ζωντανό τον ήχο και τις καταβολές των Ojos de Brujo, θα παρουσιάσουν αυτό που ονομάστηκε αρχικά «φλαμένκο ρούμπα φανκ» και έπειτα βαφτίστηκε «χιπ χοπ flamenquillo»: ένα ολοκαίνουριο είδος που ενθουσίασε το κοινό στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και συνεχίζει να το κάνει 17 χρόνια μετά.

Στη σκηνή του υπαίθριου αμφιθεάτρου του Πολιτιστικού, ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να δει τις καλύτερες φλαμένκο ρούμπες, διαχρονικά τανγκό και μερικά κλασικά πειράματα «μπουλερία» από τα τρία πρώτα άλμπουμ των Ojos de Brujo που συναποτελούν το βασικό τους ρεπερτόριο.

Ρέγγε, φανκ, ροκ, ινδικά και αραβικά ηχοχρώματα, χιπ – χοπ, ηλεκτρονική μουσική και βέβαια rumba catalana, σ’ ένα εκρηκτικό μίγμα που μετατρέπεται σε ένα ηχητικό κάλεσμα σε δράση και που θα κάνει όλους να θέλουν να χορέψουν.

Οι Ojos de Brujo ιδιαίτερα μαγευτικοί στις ζωντανές εμφανίσεις τους, επενδύουν με μουσική δεξιοτεχνία και πάθος, ερμηνεύοντας στίχους με ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία.

Πέμπτη, 6 Ιουλίου / 21:00

Αυλή Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου

Φανερωμένη 86-90, παλιά Λευκωσία

Πληροφορίες: 22 128 157 / f: boccf

Είσοδος ελεύθερη

Οι βραδιές των εκδηλώσεων, τα μουσεία και οι εκθέσεις του Πολιτιστικού θα είναι ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ