Ο Γιούνκερ αποκάλεσε «γελοίους» τα μέλη του ΕΚ [ΒΙΝΤΕΟ]

Τεντωμένα νεύρα σε μια «άδεια» συνεδρίαση.

 


Article featured image
Article featured image

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σε μία άδεια αίθουσα για τον απολογισμό της μαλτέζικης προεδρίας, ήταν παρόντες λιγότεροι από 30 από τους 700 ευρωβουλευτές και ο επικεφαλής της Κομισιόν εξαπέλυσε σφοδρή κριτική, αποκαλώντας τους «γελοίους».

 

Αναλυτικά ο διάλογος έχει ως εξής:

Γιούνκερ: Αυτό εδώ σήμερα είναι γελοίο. Θα ήθελα να καλωσορίσω το γεγονός ότι κάνατε τον κόπο να εμφανιστείτε τόσο νωρίς, αλλά υπάρχουν το πολύ 30 μέλη του κοινοβουλίου παρόντα στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, κάτι που αποδεικνύει μόνο το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν είναι σοβαρό γι’ αυτό το θέμα. Αν δεν ήταν ο κ. Μουσκάτ και ήταν ο κ. Μακρόν ή η κ. Μέρκελ, η αίθουσα θα ήταν γεμάτη.

Ταγιάνι: Θα σας παρακαλούσα, κύριε Πρόεδρε, να δείχνετε περισσότερο σεβασμό, μπορείτε να μας κριτικάρετε, αλλά η Κομισιόν δεν ελέγχει το κοινοβούλιο, το κοινοβούλιο ελέγχει την Κομισιόν.

Γιούνκερ: Σήμερα βρίσκονται εδώ μόνο ελάχιστα μέλη του ΕΚ για να ελέγξουν την Κομισιόν. Είστε γελοίοι. Ήθελα να τιμήσω τη μαλτέζικη προεδρία.

Ταγιάνι: Σας παρακαλώ να αλλάξετε τη γλώσσα σας.

Γιούνκερ: Δεν θα ξαναέρθω σε τέτοια συνεδρίαση. Το ΕΚ πρέπει να σέβεται και τις προεδρίες των μικρών χωρών, κάτι που το ΕΚ σήμερα δεν κάνει.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ