«Υπάρχουν γυναίκες που θεωρούν το σεξ με μεγαλύτερους άντρες για χρήματα, φυσιολογικό»

«Έχω μία φίλη η οποία πρόσφατα άρχισε να βγαίνει με μεγαλύτερους άντρες με αντάλλαγμα εκδρομές στην Κροατία, επώνυμα γυαλιά και τσάντες, βάζοντας σε αναμονή όλες τις επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις της. Δεν μπορώ να την αναγνωρίσω πια και ειλικρινά δεν μ' αρέσει καθόλου να τη βλέπω να παίρνει αυτό το δρόμο».

 


Article featured image
Article featured image

Όταν λάβαμε το συγκεκριμένο email στον inbox, τα συναισθήματα που μας προκάλεσε ήταν ανάμεικτα. Άλλωστε ο καθένας κάνει τις επιλογές τους και είναι υπόλογος μόνο στον εαυτό του. Παρόλα αυτά όταν δίπλα σου έχεις ανθρώπους οι οποίοι σε νοιάζονται και ανησυχούν για σένα, τότε στο παιχνίδι μπαίνουν κι άλλες παράμετροι.

Μια τέτοια κατάσταση βιώνει και η Μ. η αποστολέας του mail, η οποία βλέπει την πολύ καλή της φίλη να κάνει λάθος επιλογές, όπως υποστηρίζει, χωρίς  να μπορεί να την σταματήσει. Σε μια προσπάθεια να «γλυτώσει» από παρόμοιες παγίδες κι άλλες κοπέλες όπως υποστηρίζει, αποφάσισε να γράψει αυτό το γράμμα για να προλάβει ίσως, παρόμοιες καταστάσεις.  

 

Διάβασε κι αυτό: Γυναίκες και άντρες ψάχνουν για πλούσιους συντρόφους [στο sugardaters.gr]


Οι πραγματικές προκλήσεις της ζωής δεν εξαφανίζονται με το χτύπημα της πιστωτικής κάρτας. 


«Αισθάνομαι την ανάγκη να απευθύνω σε κάποιον το θέμα που με απασχολεί εδώ και καιρό καθώς μου είναι δύσκολο να συνεχίζω να το κρατάω μέσα μου.

Έχω μία φίλη η οποία πρόσφατα άρχισε να βγαίνει με μεγαλύτερους άντρες με αντάλλαγμα εκδρομές στην Κροατία, επώνυμα γυαλιά και τσάντες, βάζοντας σε αναμονή όλες τις επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις της. Δεν μπορώ να την αναγνωρίσω πια και ειλικρινά δεν μ' αρέσει καθόλου να τη βλέπω να παίρνει αυτό το δρόμο.

Περιληπτικά, αυτήν την άνοιξη, εγώ και η Ε. χαζεύαμε στο Instagram για να πάρουμε έμπνευση για τι μπορούμε να κάνουμε το καλοκαίρι, μόλις τελειώσουμε με την εξεταστική μας. Γρήγορα πέσαμε πάνω σε ένα συγκεκριμένο είδος κοριτσιών που ταξιδεύουν το κόσμο, η «μυστική» κοινότητα των επονομαζόμενων «sugarbabes».  Οι κοπέλες αυτές φωτογραφίζονται σε γιοτ να κοιτάζουν σκεπτικές τον ορίζοντα και από πίσω τους να φαίνεται ένα εξωτικό ηλιοβασίλεμα, φωτογραφίζονται στις Μαλβίδες να πίνουν το πράσινο smoothie τους μετά από ένα χαλαρωτικό μασάζ, ή φωτογραφίζονται σε ταράτσες στο Μανχάταν όπου έχουν βγει για βράδυ.  


Τις κάνουν να πιστέψουν ότι το να κάνεις σεξ με μεγαλύτερους άντρες με αντάλλαγμα κάποια χρηματική αξία είναι κάτι φυσιολογικό. 


Οι φωτογραφίες τους μοιάζουν πολύ με διαφημίσεις με προσεκτική τοποθέτηση προϊόντος, τις οποίες μας τρίβουν μέσα στη μούρη συνοδευόμενες από εμπνευσμένα quotes του τύπου «ζήσε μόνο τη στιγμή» ή «ανακάλυψε τον εαυτό σου με ένα ταξίδι στην Taiwan». Όλως παραδόξως (ή όχι;), η φίλη μου ξετρελάθηκε με την ιδέα του να γίνει μία από αυτές τις κοπέλες. Ξαφνικά άρχισε να παραπονιέται ότι το μόνο που θα μπορούσαμε να αντέξουμε οικονομικά αυτό το καλοκαίρι θα ήταν ένα backpacking ταξίδι στην Ευρώπη με τους φίλους μας. Δεν την πήρα στα σοβαρά, όπως δεν την πήρα στα σοβαρά και όταν περήφανα μου ανακοίνωσε ότι γράφτηκε σε μερικά site για να βρει έναν sugardaddy για το καλοκαίρι. Τελικά θα έπρεπε να το είχα κάνει. Το πρόβλημα είναι ότι το μόνο που έχει να κάνει μία κοπέλα είναι να πληκτρολογήσει «sugardaddy» στην Google, και εταιρείες όπως το Sugardaters και το Seeking arrengement έχουν ήδη τα sites τους γεμάτα με διαφημίσεις προκειμένου να αποπλανήσουν αφελείς νέες κοπέλες.

Τις κάνουν να πιστέψουν ότι το να κάνεις σεξ με μεγαλύτερους άντρες με αντάλλαγμα κάποια χρηματική αξία είναι κάτι φυσιολογικό. Οι κοπέλες από την άλλη, τρελαίνονται με την ιδέα του να ξοδεύουν απερίσκεπτα χρήματα που δεν έχουν βγάλει οι ίδιες. Και αυτή η καινούργια φανταχτερή λέξη - sugardating - είναι στην πραγματικότητα το αρχαιότερο επάγγελμα στον κόσμο, αλλά μεταμφιεσμένο.  Έχουν περάσει μόλις λίγοι μήνες, και μπορώ να πω ότι δεν αναγνωρίζω πλέον την Ε. Παρόλο που και οι δυο μας προερχόμαστε από σκληρά εργαζόμενες οικογένειες και μεγαλώνοντας έχουμε μάθει να σεβόμαστε τον εαυτό μας αρκετά έτσι ώστε να μην ανταλλάσσουμε την αξιοπρέπεια μας για μία ακριβή επώνυμη τσάντα. Αλλά από τότε που άρχισε να βγαίνει με αυτούς τους άντρες, το μόνο που βλέπω είναι το καινούργιο της «τέλειο» προφίλ στο Instagram, στο οποίο δεν θυμίζει καθόλου τον εαυτό της αλλά κάποια άλλη κοπέλα μέσα σε στενά φορέματα η οποία προσπαθεί να ανέβει ψηλά σε μία σκοτεινή κοινωνική σκάλα αντί να ξοδεύει την ενέργεια της στην πτυχιακή της, την οποία παρεμπιπτόντως έχει καθυστερήσει να παραδώσει γιατί ήταν απασχολημένη με το να πίνει κοκτέιλ σε μία πισίνα στην Αίγυπτο και να κάνει ψώνια στη Νέα Υόρκη.

Τώρα πια είναι ακόμα μία κοπέλα που ενώ στο παρελθόν ονειρεύονταν να κάνει οικογένεια, τώρα εγκαταλείπει όλα τα όνειρα της για την ψευδαίσθηση της πολυτελούς ζωής και για τα 2 δευτερόλεπτα της φήμης στο Instagram. Αλλά εγώ και η φίλη μου είμαστε μονάχα η επιφάνεια του προβλήματος. Στη σύγχρονη κοινωνία, εγκαταλείπουμε χωρίς δεύτερη σκέψη τα ιδανικά με τα οποία έχουμε μεγαλώσει και ακολουθούμε χωρίς κριτική σκέψη τα βήματα των δυτικών χωρών χωρίς να αναλογιζόμαστε ότι αυτό δεν είναι κάτι το οποίο για το οποίο πιστεύουμε πραγματικά.


Είμαι η μόνη που πιστεύω ότι η ζωή και η αγάπη αξίζουν πολύ περισσότερα από το καπιταλιστικό μοντέλο της ανταλλαγής υπηρεσιών;


Το να δίνεις τις καλύτερες μέρες σου για κάποιον που προσπαθεί να ξεφύγει από τη βαρεμάρα της καθημερινότητας του με το να έχει στην «κατοχή» του μία όμορφη κοπέλα; Τι συμβαίνει όμως με όλες εκείνες τις στιγμές που η κοπέλα δεν νιώθει ότι είναι στα καλύτερα της; Ποιος θα είναι εκεί για εκείνη όλες τις στιγμές που δεν αξίζουν να ανεβούν στο instagram; Ή για όλες τις στιγμές που δεν θα είναι ένα sugarbaby, αλλά απλώς ένα κορίτσι το οποίο έχει ανάγκη από αγάπη και από συμπόνια; Εγώ πάντως ξέρω ότι οι πραγματικές προκλήσεις της ζωής δεν εξαφανίζονται με το χτύπημα της πιστωτικής κάρτας.

Σας γράφω όλα αυτά γιατί νιώθω πως την επόμενη φορά που μία κοπέλα θα πατήσει στην google τη λέξη «sugardaddy», θα πρέπει να βρει πρώτα αυτό το κείμενο. Κάτι το οποίο είναι σίγουρα δυνατό με την επιρροή και τη φωνή που έχετε. Οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτές τις ανόητες διαφημίσεις των εταιρειών που προσπαθούν να προσελκύσουν νέα κορίτσια σε αυτό το κυνήγι της «καλής ζωής». Ίσως έτσι κάποιος δεν θα χάσει τη φίλη του, την κόρη του ή την αδερφή του».

Με εκτίμηση,

Μ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ