«Αυτό που παρακολουθούσαμε χθες βράδυ, ήταν σχεδόν μυητικό…»

«Αυτό που παρακολουθούσαμε χθες βράδυ ήταν σχεδόν μυητικό, με συγκλονιστικές ερμηνείες εκ μέρους όλων ανεξαιρέτως των ηθοποιών, εκπαιδευμένων, συγκεντρωμένων σε αυτό που έκαναν, σεμνών και θεατρικά συνειδητοποιημένων, οι οποίοι φανέρωναν γιατί το θέατρο είναι ομαδική και δύσκολη τέχνη», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας Παντελής Βουτουρής. 

 


Article featured image
Article featured image

Μια εκ των πολλών διθυραμβικών κριτικών που γράφτηκαν, αφότου έπεσε η αυλαία της πρώτης παράστασης «Τρωάδες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θοδωρή Τερζόπουλου, στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Πάφος2017. 

Μια παράσταση πολύγλωσση και πολυεθνική με τη συμμετοχή νέων και καταξιωμένων ηθοποιών από τρεις διχοτομημένες πόλεις (τη Λευκωσία, το Μοστάρ και την Ιερουσαλήμ) και από έξι συνολικά χώρες, την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βοσνία, το Ισραήλ, την Κροατία και τη Συρία.

Λόγια του σκηνοθέτη την επομένη της παράστασης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Θριαμβευτική ήταν χθες η επιτυχία των «Τρωάδων» στο κατάμεστο Ωδείο της Πάφου. Το κοινό όρθιο χειροκροτούσε ρυθμικά για 7 λεπτά μετά το τέλος της παράστασης».

Στην παράσταση συμμετέχουν μεταξύ άλλων η Δέσποινα Μπεμπεδέλη στον ρόλο της Εκάβης, Νιόβη Χαραλάμπους ως Ανδρομάχη, ο Προκόπης Αγαθοκλέους ως Ταλθύβιος και ο Τ/Κ Erdogan Kavaz ως Κορυφαίος. Ενώ τα λόγια της Κασσάνδρας εκφωνούνται διαδοχικά σε διαφορετικές γλώσσες από τις Ajla Hamzic (Βοσνία), Hadar Barabash (Ισραήλ), Sara Ipsa (Κροατία), Evelyn Asouant (Συρία), Εβελίνα Αραπίδη.

Σήμερα Σάββατο 8 Ιουλίου ακολουθεί η δεύτερη και τελευταία παράσταση στο Αρχαίο Ωδείο της Πάφου στις 20.30. 

 



 

Φωτογραφίες: Johanna Weber


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ