30 ερωτήσεις που σου δίνουν απαντήσεις

Article featured image
Article featured image

Το EUVOX 2014 είναι ένα καινοτόμο, πανευρωπαϊκό εργαλείο για τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Έχει σχεδιαστεί από ένα διεθνή ερευνητικό δίκτυο αποτελούμενο από έμπειρους ερευνητές κοινωνικών και πολιτικών επιστημών, που προέρχονται από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι είναι προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες της κάθε χώρας μέλους.

Στόχος του είναι να προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις βασικές θέσεις των ευρωπαϊκών κομμάτων και κοινοβουλευτικών ομάδων και να τις συγκρίνουν με τις δικές τους, έτσι ώστε να προσδιορίσουν τη θέση τους στο πολιτικό τοπίο για τις επικείμενες εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια εφαρμογή η οποία διενεργείται ταυτόχρονα και στις 28 χώρες της ΕΕ, δίνοντας στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να απαντήσουν σε 30 ερωτήσεις, ενώ έπειτα μπορούν να δουν το αποτέλεσμα της εγγύτητας των απόψεών τους με τα διάφορα κόμματα.

Για παράδειγμα, στο ερώτημα εάν «το δικαίωμα του γάμου μεταξύ ατόμων ιδίου φύλου πρέπει να αναγνωριστεί», 49% των ερωτηθέντων τείνει να συμφωνεί ενώ το 33% μάλλον διαφωνεί. Το υπόλοιπο 18% ούτε συμφωνεί ούτε διαφωνεί ή δεν έχει άποψη. Εσύ;

Απάντησε στις ερωτήσεις πατώντας εδώ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ