Βίντεο με αιχμαλώτους στα Άδανα για πρώτη φορά στη δημοσιότητα

Το βίντεο παίζει ξανά στην τουρκική τηλεόραση αυτές τις μέρες, ενόψει της επετείου της Εισβολής, ενώ στην Κύπρο έφτασε μέσω facebook από έναν Ελληνοκύπριο καμεραμάν, τον Tasos Demetriades.


Article featured image
Article featured image

Σαφέστατα και τα όσα προβάλλονται σε αυτό είναι προϊόν προπαγάνδας των Τούρκων αφού στη συνέχεια θα μετέδιδαν το υλικό στην τοπική τηλεόραση, ενώ τα όσα θα ακούσεις να λένε κάποιοι αιχμάλωτοι, ειπώθηκαν λίγες ώρες μετά που τους κούρεψαν και τους ξύρισαν, λέγοντάς τους μάλιστα ότι την επόμενη μέρα θα τους αφήσουν ελεύθερους…

Οπότε, δηλώσεις τύπου «Ευχαριστούμε τους Τούρκους αξιωματικούς που μας φέρθηκαν καλά», έγιναν αφότου οι Τούρκοι τους ανέβασαν το ηθικό και τους έδωσαν ενδεχομένως χαρά με ψεύτικες υποσχέσεις. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον ένας (ή και περισσότεροι) από τους φερόμενους ως Ε/κ αιχμαλώτους, που μιλάνε στην κάμερα, είναι Τούρκοι...

Πάντως, όπως επισημαίνει ένας από όλους όσοι είδαν το βίντεο και προφανώς ήταν ανάμεσα στους αιχμαλώτους, «η ψυχρολουσία ήλθε μετά που έφυγαν οι δημοσιογράφοι και μας κλείσανε πίσω στα κελιά».

Δείτε πιο κάτω το βίντεο, αλλά και ένα ακόμα post στο οποίο είναι μαζεμένα μερικά από τα σχόλια κάτω από το βίντεο το οποίο έχει κάνει 145.000 views μέσα σε δύο μέρες.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ