Έρχεται πτώση θερμοκρασίας και ενίσχυση ανέμων

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

 


Article featured image
Article featured image

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, σύμφωνα με το Kitasweather.

Μετά τα μεσάνυχτα πιθανόν να εμφανιστεί τοπική αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Τα ποσοστά υγρασίας θα είναι πολύ αυξημένα.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 22 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 21 έως 23 βαθμούς στα νότια και ανατολικά παράλια, 18 έως 21 στα δυτικά και βόρεια παράλια και 15 στη χιονίστρα.

Αύριο Τρίτη ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος, εκτός από τα ορεινά όπου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Τα ποσοστά υγρασίας θα είναι αυξημένα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 2-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε νοτιοδυτικούς έως βορειοδυτικούς 3-4 μποφόρ και στα νότια και νοτιοανατολικά παράλια ισχυροί 5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ στα νότια και νοτιοανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 37 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 34 έως 37 βαθμούς στα νότια και ανατολικά παράλια, 31 έως 33 στα δυτικά και βόρεια παράλια και 26 στη χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Σταδιακά θα αρχίσει να εμφανίζεται τοπική αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Τα ποσοστά υγρασίας θα είναι πολύ αυξημένα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 21 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 20 έως 21 βαθμούς στα νότια και ανατολικά παράλια, 17 έως 19 στα δυτικά και βόρεια παράλια και 14 στη χιονίστρα.

Την Τετάρτη και Πέμπτη ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά όπου θα αναπτύσσονται τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Τις αυγινές και πρώτες πρωινές ώρες θα παρατηρείται τοπικά χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση την Τετάρτη ενώ την Πέμπτη δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται σε ελαφρός χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι ηλιόλουστους, με τη θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακή άνοδο.

 

 

 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ