Μπορούν οι θρησκείες που υπάρχουν στην Κύπρο να βοηθήσουν στη λύση του Κυπριακού;

Και πώς είναι αυτό εφικτό;

 


Article featured image
Article featured image

Στο πλαίσιο του προγράμματος EP4U, ο Επικεφαλής της Αρχής Κατά των Διακρίσεων Άριστος Τσιάρτας, βρέθηκε στο studio του διαδικτυακού Sigmalive αναλύοντας το επίπεδο του διαπολιτιστικού διαλόγου μεταξύ Ε/κ και Τ/κ, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στη σημαντικότητα των προχωρημένων επαφών μεταξύ των διαφόρων θρησκειών που βρίσκονται στην Κύπρο, μέσω των θρησκευτικών τους ηγετών (Ε/κ, Τ/κ, Αρμένιοι, Μαρωνίτες, Λατίνοι).

Όπως τόνισε ο κ. Τσιάρτας, ένας βελτιωμένος διάλογος μεταξύ των θρησκευτικών ηγετών της Κύπρου δίνει στην κοινωνία ένα ευρύτερο κοινωνικό μήνυμα αλληλοσεβασμού, αλληλοκατανόησης άρσης των προκαταλήψεων ενώ παράλληλα εκθέτει τον κάθε ένα από εμάς στην διαφορετικότητα του άλλου, στην γνωριμία του με τον άλλον, στον ορίζοντα του άλλου, γεγονός που δημιουργεί ελπιδοφόρες προϋποθέσεις για μια μελλοντική κοινή συνύπαρξη στην Κύπρο.

Σημαντικό γεγονός αποτελεί, όπως αναφέρει, και ότι έως σήμερα στην Κύπρο δεν είχαμε πραγματικά θρησκευτικές διαμάχες και το θρησκευτικό ζήτημα δεν υπήρχε ποτέ μεταξύ των κοινοτήτων.

 

Παρακολουθείστε την ενδιαφέρουσα ανάλυση στο βίντεο που ακολουθεί:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ