4 ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστές διάσημους μουσικούς αστέρες

Λάμψη, φώτα, αναγνώριση, χρήματα, δόξα μα παράλληλα πόνος, μοναξιά, αγωνία και φόβος.

Μουσικοί αστέρες που γεύτηκαν τα πάντα και έζησαν έντονα, με πολλές πτυχές όμως της ζωής του να παραμένουν ακόμη άγνωστες.

 


Article featured image
Article featured image

Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού που θα διεξαχθεί από την 1η μέχρι και τις 8 Αυγούστου, στο Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη εξετάζει μέσα από 4 ανατρεπτικά ντοκιμαντέρ την σκληρή πραγματικότητα της ζωής μουσικών ειδώλων που έγραψαν τη δική τους ιστορία κουβαλώντας παράλληλα και μια σκοτεινή αθέατη πλευρά.

 

Rumble: The Indians who Rocked the World

Μια ταινία για το ρόλο των Ινδιάνων της Αμερικής στην εξέλιξη της μουσικής. Η άγνωστη ιστορία για την απίστευτη ζωή και καριέρα κάποιων από τους μεγαλύτερους θρύλους της μουσικής όπως οι Link Wray, Charley Patton, Robbie Robertson και Jimi Hendrix μεταξύ άλλων, δίνοντας έναν μοναδικό ορισμό της μουσικής «κληρονομιάς». 

Ένα σημαντικό, λαμπερό, αλλά ανύπαρκτο μέχρι τώρα, κεφάλαιο στην ιστορία της Αμερικανικής μουσικής. Η απίστευτη επιρροή της ινδιάνικης μουσικής κουλτούρας στη διαδρομή σπουδαίων μουσικών είναι η πηγή έμπνευσης του «Rumble: The Indians Who Rocked The World», των Catherine Bainbridge και Alfonso Maiorana.

 

#INFOS

Τρίτη | 08.08.2017 | 18:30

Διάρκεια: 90'

Καναδάς


 



 

 

 



Οne more time with feeling

Έχει χαρακτηριστεί ως αριστούργημα μουσικής, εικόνας και δυνατών συναισθημάτων. Η ταινία αποτελεί από μόνη της μια παράσταση και εξερευνά τη δημιουργία του «Skeleton Tree», του 16ου δίσκου των Nick Cave και των Bad Seeds, ο οποίος ηχογραφήθηκε αμέσως μετά την προσωπική τραγωδία του Cave. Ο Andrew Dominik καταγράφει την ιστορία ενός καλλιτέχνη που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του μέσα στο σκοτάδι, μετά από το τραγικό θάνατο του γιου του.

 

#INFOS

Σάββατο | 05.08.2017 | 20:30

Διάρκεια: 110'

Η.Β., Γαλλία


 

 

 

 

To Stay Alive: A Method



 

Η ταινία παρουσιάζει τον τρόπο επιβίωσης του Iggy Pop ως ένα ξεχωριστό άτομο σε ένα απρόσωπο κόσμο. Βασισμένη στο έργο του Michel Houellebecq’s «To Stay Alive’ και στις μουσικές εμπειρίες του Iggy Pop, η ταινία παρουσιάζει σκέψεις, συνεντεύξεις και διαλόγους, ενώ ο Iggy απευθύνεται στο κοινό μέσα από τα λόγια του Houellebecq. Ένα κάλεσμα για απελευθέρωση από τις αλυσίδες που μας κρατούν περιορισμένους.

 

#INFOS

Κυριακή | 06.08.2017 | 22:30

Διάρκεια: 70'

Ολλανδία


 

 

 

 



A Modern Man



Νέος, ωραίος, πλούσιος – και το πρώτο βιολί. Τι κρύβεται όμως πίσω από την τέλεια εικόνα που βγαίνει προς τα έξω; Η επιτυχία έχει το τίμημά της στην ταινία για τον βιολιστή Charlie Siem. Μια ιστορία για κάθε ελεύθερο και επιτυχημένο άνθρωπο που φαίνεται ότι τα έχει όλα αλλά πάντα αναζητεί περισσότερα. Ένα υπαρξιακό ταξίδι στον κόσμο ενός διάσημου βιολιστή, του Charlie Siem, ακολουθεί το ντοκιμαντέρ Modern Man της Eva Mulvad. Ο Charlie φαίνεται ότι τα έχει όλα, αλλά αυτό δεν τον σταματά από το να αναζητεί ακόμα περισσότερα.



#INFOS

Τετάρτη | 02.08.2017 |22:30

Διάρκεια: 85’

Δανία


 







 

Γενικές Πληροφορίες:

Για το πρόγραμμα προβολώνπατήστε ΕΔΩ.

Είσοδος: €2 ανά ταινία, €25 Κάρτα Φεστιβάλ (για όλες τις προβολές του Φεστιβάλ)

INFO: 99 517 910, lemesosdocs@gmail.com

Facebook: «Lemesos International Documentary Festival»

Χορηγοί Επικοινωνίας: CITY Free Press, Russian Wave

Υποστηρικτές: Αντιπροσωπεία στην Κύπρο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Πρεσβεία Ολλανδίας, Πρεσβεία Σουηδίας, Πρεσβεία Ισραήλ, Εθελοντές Γιατροί Κύπρου, Κέντρο Φωτογραφίας 6x6, Κυπριακό Κέντρο Διαπολιτισμικών Σπουδών, Στέγη Χορού Λεμεσού, Κίνηση Αρχιτεκτόνων Λεμεσού, Ένωση Συντακτών Κύπρου, Ένωση Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου

 



 

Διαβάστε επίσης: Όλα όσα θα δούμε στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ