Στους 43 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει ο υδράργυρος

Πολύ θερμές αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Σήμερα Τετάρτη, ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος και εξαιρετικά θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 2-3 μποφόρ αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα νοτιοανατολικά παράλια.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 43 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 37 έως 38 βαθμούς στα νότια και ανατολικά παράλια, 35 έως 37 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 38 έως 43 στα ημιορεινά, αναλόγως γεωγραφικής θέσης και υψομέτρου, και 31 έως 37 στα ορεινά (31 στη Χιονίστρα).

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 έως 25 στα παράλια και 19 στη Χιονίστρα.

Αύριο Πέμπτη, ο καιρός συνεχίζει ηλιόλουστος και πολύ θερμός, η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση σε σχέση με σήμερα αλλά παραμένει πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό. Την περιοχή αρχίζει να επηρεάζει πιο ενισχυμένο δυτικό ρεύμα αέρα από το απόγευμα.

Την Παρασκευή, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος. Νεφώσεις όμως που θα αναπτύσσονται στα ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή.

Η περιοχή μας θα επηρεάζεται από ενισχυμένο δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα.

Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση για να κυμανθεί σε ελαφρώς χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος. Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακή άνοδο.

Νέο κύμα καύσωνα αναμένεται από την ερχόμενη εβδομάδα.

Να θυμίσουμε ότι οι κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή αυτές τις μέρες είναι γύρω στους 37.5 (μέγιστη) με 22.6 (ελάχιστη) βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 30.5 με 21.2 στα δυτικά παράλια, 32.8 με 21.7 στα νότια παράλια, 33 με 22.6 στα ανατολικά παράλια και 28.6 με 18.8 βαθμούς στα ορεινά (Πρόδρομος).


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ