Ένα τάγμα από gay αναρχικούς που πολεμά τους ISIS

Όταν εντοπίσαμε αρχικά το tweet με τη φωτογραφία που έγινε τη Δευτέρα 24 Ιουλίου, πιστέψαμε ότι ήταν κάποιο τρολ, ή ίσως κάποια φάρσα χάκερ για να χτυπήσει ένα από τα «ευαίσθητα» σημεία των ISIS.

 


Article featured image
Article featured image

Ψάχνοντας το λίγο παρόλα αυτά διαπιστώσαμε πως τόσο η φωτογραφία όσο και το γεγονός που απεικονίζει είναι πέρα για πέρα αληθινό. Μια ομάδα ανταρτών που αποτελείται από άτομα ΛΟΑΤΙ, ανέβασαν φωτογραφίες από την εμπόλεμη ζώνη της Ράκα στη Συρία στο Twitter κρατώντας την πολύχρωμη σημαία και ένα πανό που έγραφε στα αγγλικά «Αυτές οι αδελφές, πολεμάνε τους φασίστες».

Τα συγκεκριμένο group ατόμων, υπάγεται στο δίκτυο IRPGF μία οργάνωση αναρχικών που μάχεται στη Συρία εναντίον του ISIS και απαρτίζεται από διάφορα γκρουπ, μεταξύ αυτών και οι gay αναρχικοί.

Η συγκεκριμένη οργάνωση, η οποία μάχεται συνήθως μαζί με τον κουρδικό στρατό, δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία για τους gay αναρχικούς, ούτε και πληροφορίες από τις μάχες που έδωσαν έως τώρα.

Η έμπνευση για τη δημιουργία της συγκεκριμένης ομάδας, προήλθε όπως φαίνεται από φωτογραφίες που κατά καιρούς δημοσιεύονταν από τους ISIS με ομοφυλόφιλους κρατούμενους τους οποίους δολοφονούσαν πετώντας τους από κτήρια.

 




ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ