9 (σημαντικά) tips για την παραλία αν δεν θέλεις να τα βρεις σκούρα

Κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να περάσεις μερικές ώρες χαλαρότητας και ξεγνοιασιάς στη θάλασσα, οφείλεις να έχεις υπόψη σου αυτά τα tips για να μην σου βγει η ξινή η εξόρμηση.

 


Article featured image
Article featured image

Η θάλασσα μπορεί να είναι μια πραγματική όαση δροσιάς και ξεκούρασης, παρόλα αυτά αν δεν προσέξεις κρύβει παγίδες και δυσάρεστες εκπλήξεις με τις οποίες κανείς δεν θέλει να έρθει αντιμέτωπος.

Πάντα λοιπόν, πρέπει να έχουμε υπόψη μας και να ακολουθούμε κάποιους κανόνες, όταν βρισκόμαστε στην παραλία, για να κυλήσουν όλα όσο το δυνατόν πιο ομαλά.



Τις πιο κάτω συμβουλές – κανόνες ανάρτησε στην ιστοσελίδα της η Αστυνομία Κύπρου για ενημέρωση και προστασία των λουόμενων.

- Παραμένουμε πάντοτε μέσα στις περιοχές λουομένων, όπως αυτές καθορίζονται από τις κόκκινες σημαδούρες κατά μήκος της παραλίας.

- Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε τους καθορισμένους διαύλους σκαφών που βρίσκονται κάθετα των παραλιών.

- Δεν αφήνουμε τα παιδιά να κολυμπούν ανεπιτήρητα. Μάλιστα παιδιά κάτω των πέντε ετών επιβάλλεται να τελούν υπό τη στενή και συνεχή μας επιτήρηση. Σε κάθε περίπτωση τα παιδιά είναι απαραίτητο να φέρουν σωσίβιο

- Προτιμούμε πάντοτε να επισκεπτόμαστε ελεγχόμενες παραλίες με ναυαγοσώστες, ιδιαίτερα όταν έχουμε μαζί μας μικρά παιδιά.

- Ακόμη κι αν κάποιος είναι κολυμβητής, θα πρέπει πάντοτε να συνοδεύεται και από άλλο πρόσωπο όταν πηγαίνει για κολύμπι.

- Αποφεύγουμε το κολύμπι μετά το φαγητό ή την κατανάλωση οινοπνεύματος. Ποτέ δεν εισερχόμαστε  στη θάλασσα εάν δεν έχουν παρέλθει τουλάχιστον 3 ώρες από την ώρα του φαγητού.

- Για όσους ασχολούνται με υποβρύχιες καταδύσεις, πρέπει πάντοτε να χρησιμοποιούν την αναγνωρισμένη σημαδούρα καταδύσεων ή σημαδούρα επιφάνειας χρώματος κόκκινου ή πορτοκαλί (τα άλλα χρώματα δεν γίνονται αντιληπτά στη θάλασσα από απόσταση). Επίσης, το μήκος του σχοινιού της σημαδούρας να είναι πάντα κατακόρυφο πάνω από το δύτη, προς την επιφάνεια.

- Όσοι ασχολούνται με το άθλημα της ιστιοσανίδας (windsurfing) να έχουν πάντοτε υπ’όψιν ότι υπάρχει η πιθανότητα τα κύματα να τους παρασύρουν μακριά από τις παραλίες ή να ανατρέψουν την ιστιοσανίδα τους.

- Ακολουθώντας τους κανόνες αυτούς, μειώνουμε την πιθανότητα να βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων και μπορούμε να απολαύσουμε την παραλία με ασφάλεια. Για να μπορέσουμε όμως να χαιρόμαστε την παραλία, θα πρέπει είναι να τη σεβόμαστε. Φεύγοντας, μαζεύουμε τα σκουπίδια μας και βεβαιωνόμαστε ότι αφήνουμε την παραλία καθαρή.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ