Η επίσημη απάντηση του «Πάφος 2017» σε σχέση με τις ανησυχίες των περιβαλλοντικών οργανώσεων

Ο πρόεδρος του Οργανισμού «Πάφος 2017», Δρ. Χρίστος Πατσαλίδης, τοποθετείται.

 


Article featured image
Article featured image

Το SigmaLive επικοινώνησε με τον οργανισμό «Πάφος 2017», εστιάζοντας στις ανησυχίες που εκφράζουν διάφορες οργανώσεις και άτομα και οι οποίες πηγάζουν από τις επεμβάσεις που έγιναν στην περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού ένεκα των δύο συναυλιών της ερχόμενης Παρασκευής και του Σαββάτου, αλλά και μιας εικαστικής παρέμβασης που «τρέχει» αυτές τις μέρες.

Οι ανησυχίες έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι η περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού είναι προστατευόμενη και ανήκει στο Δίκτυο Natura 2000, αλλά και με μια ενδεχόμενη ρύπανση της θάλασσας, όπως επίσης και για την πίεση που θα ασκηθεί από τους επισκέπτες (γύρω στα 1000 άτομα σε κάθε μια από τις συναυλίες της Αρβανιτάκη και του Bregovic). Επιπλέον, γίνεται λόγος ότι η παρούσα περίοδος αποτελεί το μέσο της περιόδου φωλεοποίησης του πουλιού φαλκόνι της Ελεονόρας (διάβασε σχετικά εδώ).

Ο ίδιος θέλησε να μας καθησυχάζει, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως δεν θα επέλθει καμία περιβαλλοντική καταστροφή στην περιοχή. Πρόκειται για μια προσωρινή κατασκευή, προσθέτει, η οποία μετά από δυο μέρες θα απομακρυνθεί από το χώρο και εκεί δεν θα μείνει απολύτως τίποτα.

«Επιλέξαμε την Πέτρα του Ρωμιού για να πραγματοποιήσουμε εκεί τις συναυλίες, με στόχο να την προβάλουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Έχουμε τόσους όμορφους χώρους, τους οποίους πρέπει να προβάλουμε και να νιώθουμε περήφανοι γι’ αυτούς. Αυτός είναι ο στόχος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης και όχι να τους καταστρέψει.

Δεν θα μείνει απολύτως τίποτα στο χώρο από τη διοργάνωση. Αμέσως μετά τις συναυλίες, θα απομακρυνθούν από την περιοχή όλα όσα τοποθετήθηκαν και θα καθαριστεί πλήρως ο χώρος.

Εμείς ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης θέλουμε να προβάλουμε χώρους φυσικής ομορφιάς του τόπου μας και με μια τέτοια διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας θα αναδείξουμε τη σημασία του χώρου και του πολιτισμού μας.

Δεν έχουμε σκοπό να δημιουργήσουμε κανένα πρόβλημα και θα φροντίσουμε να μην υπάρξει καμία επίπτωση σε αυτήν την τόσο σημαντικής σημασίας περιοχή».



ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΛΚΟΝΙ ΤΗΣ ΕΛΕΟΝΟΡΑΣ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ