Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν ξεκινήσεις για Πωμό [για το φεστιβάλ Reggae Sunjam]

Το  δεύτερο μουσικό φεστιβάλ Reggae Sunjam διοργανώνεται φέτος στις 12 και 13 Αυγούστου, στο Paradise Place Music Bar, στον Πωμό.

 


Article featured image
Article featured image

Διοργανωτές του Φεστιβάλ είναι η κυπριακή ανεξάρτητη δισκογραφική ομάδα Dubophonic, η ανεξάρτητη ομάδα παραγωγής Easy Going Productions και η Suzie Selecta.



Λίγες μέρες πριν, σας υπενθυμίζουμε γιατί δεν πρέπει να το χάσετε:



Πού θα βρεθείτε

Στο χωριό Πωμός, ανατολικά της Πόλης Χρυσοχούς στην Πάφο. Συγκεκριμένα, το μουσικό μπαράκι Paradise Place βρίσκεται λίγο πριν την είσοδο του χωριού, σε ένα λόφο πάνω από τη θάλασσα. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα στην Κύπρο και να κολυμπήσετε σε κρυμμένη παραλία στους πρόποδες του δάσους της Πάφου! Το μπαράκι προσφέρει μια ήρεμη, όμορφη ατμόσφαιρα ενώ η ευρύτερη περιοχή είναι γεμάτη μαγευτικές παραλίες και όμορφες διαδρομές στο βουνό!

 

Τι θα ακούσετε

23 ώρες μουσικής σε ρυθμούς Roots, Reggae, Dub, Steppers και Dancehall από καταξιωμένους καλλιτέχνες και DJs!

 

 

Τα top acts

Στο Φεστιβάλ φέτος θα εμφανιστεί ο ίσως πιο καταξιωμένος Ελλαδίτης παραγωγός και DJ της Dub Professor Skank. Μεγαλωμένος στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, πειραματίστηκε με το είδος, έφηβος ακόμα, με ένα 4-κάναλο στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ακολούθησε το πέρασμα του από τους Soul Fire και μετά ήρθε το μεγάλο άλμα, όταν ο ίδιος ο Mad Professor έδειξε ενδιαφέρον γι’ αυτόν και του ζήτησε να συνεργαστούν σε διάφορα project (τον αποκαλεί και όχι άδικα μέντορα του). Με κορυφαίες συνεργασίες (Zion Train, African Simba, Max Romeo, Brinsley Ford των Aswad, Vibronics, Earl 16, Earl Grocer, Dreadzone και άλλους), με δύο ολοκληρωμένες δισκογραφικές δουλειές και πολλά singles στο ενεργητικό του, ο «καθηγητής» της Dub συνεχίζει να παράγει αδιάκοπα μουσική δημιουργώντας μια διεθνή καριέρα. Στο Sunjam θα παρουσιάσει ένα τρίωρο set με live dub που σίγουρα θα ενθουσιάσει.

 

 

Από την Ελλάδα έρχεται και η γνωστή μουσικός με την ξεχωριστή φωνή Jammaroots.  Έχοντας ως σημείο αναφοράς τις ρίζες της τζαμαϊκανής μουσικής παράδοσης, η Jammaroots αναμειγνύει τις μουσικές της επιρροές, πλάθοντας ένα ιδιότροπο μουσικό κράμα, με reggae αφετηρία, soul διάθεση, και πολλούς αυτοσχεδιασμούς.

Μουσικός & τραγουδοποιός, ντράμερ, τραγουδίστρια αλλά και πολυοργανοπαίχτρια, η Jammaroots  είναι από τα πιο ενεργά μέλη της reggae σκηνής στην Ελλάδα.  Έχει εμφανιστεί σε πολλά και διάφορα live stages και clubs της χώρας με συμμετοχές σε σπουδαία μουσικά events και φεστιβάλ, μοιράζοντας τη σκηνή με καλλιτέχνες όπως The Wailers, Horace Andy, Matic Horns, Souljazz Orchestra, Earl ''china'' Smith και με συνεργασίες με Stefannaty, Blend Mishkin, Vlastur και με το δικο της συγκρότημα The Oscillators. Στο Φεστιβάλ θα τραγουδήσει ζωντανά με την κιθάρα της και θα συνοδεύσει την Mrs HCN σε ένα DJ set.

 

 

Οι παραγωγοί και DJs

Την ευκαιρία θα έχετε φέτος να ακούσετε δύο Κύπριους καλλιτέχνες που διαμένουν και δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό.

Τον King of Eye που διαμένει στο Ηνωμένο Βασίλειο: ένα καλλιτέχνη παθιασμένο με την dub μουσική και με τα visuals,  που υπόσχεται να γεμίσει το χώρο με μουσική και θετικά vibes. Μετακινήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Κύπρο το 1996 για να ασχοληθεί με το Animation και τον Κινηματογράφο, ενώ παράλληλα ασχολείται και με την dub γράφοντας δικά του κομμάτια, έχοντας συνεργασίες με τους Sattaman (Real Roots) και I-Jay και Izzi Philo (Dub Theater).

Η συνεχιζόμενη αγάπη για την dub και τα visuals τον έφεραν να παίζει σε μεγάλα φεστιβάλ της Ευρώπης (United Nations Of Dub, Boomtown, One Love, Big Green Gathering, Island of Dub).  Βαριά μπάσα, συνειδητoί στίχοι, και Rasta Livity είναι τα χαρακτηριστικά των ζωντανών του παραστάσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν επιλεγμένα βινύλια και live dub!

 

 

Την Syrina Sound από την Ολλανδία. Παίζει αποκλειστικά δίσκους βινυλίου και φέρνει κοντά σας ήχους από παλιά και νέα roots, reggae και dub μουσική όπως Abyssinians, King Tubby, Aba Shanti, Jah Shaka, Empress Shema, King Alpha, Jah Militant και Maasai Warrior. Πέραν από την αγάπη για τη μουσική, η Syrina Sound δημιουργήθηκε με σκοπό την προώθηση της συνεισφοράς των γυναικών στην σκηνή της reggae και dub μουσικής.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ενισχύεται δυναμικά με κάποιους από τους πιο σημαντικούς DJs και παραγωγούς από την Κύπρο: Τον Dub Thomas σε ένα dubplate session, τους Haji Mike  και Kemal με ένα ζωντανό/ακουστικό πρόγραμμα, την  Mrs HCN, δραστήρια στην ελληνική μουσική σκηνή για πολλά χρόνια, τον DJ Monday, την Suzie Selecta, τον Pan Khaos, τους Chillum Brothers και τον Κωνσταντίνο.

 

Το μουσικό πρόγραμμα αναλυτικά:

Σάββατο

18:00 – 20:00 Mrs HCN

20:00 – 22:00 Syrina Sound

22:00 – 00:00 DJ Monday

00:00 – 03:00 Professor Skank



Κυριακή

12:00 – 13:00 Constantinos

13:00 – 15:00 Chillum Brothers

15:00 – 16:30 Suzie Selecta

16:30 – 18:30 Pan Khaos

18:30 – 20:00 Hajimike

20:00 – 22:00 Jammaroots

22:00 – 00:00 Dub Thomas

00:00 – 02:00 King of Eye

 

Τι θα προσφέρεται

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα προσφέρονται διάφορα αλκοολούχα ποτά και ροφήματα σε λογικές τιμές καθώς και φαγητό. Από το πρόγευμα μέχρι το βραδινό οι επιλογές θα είναι διάφορες ενώ οι χορτοφάγοι και vegan επισκέπτες δεν θα μείνουν παραπονεμένοι.

 

 

Πού θα διανυκτερεύσετε

Στον χώρο υπάρχει η δυνατότητα για κατασκήνωση και υπηρεσίες όπως υπαίθριο ντους. Η εμπειρία διαμονής στον χώρο φαντάζει ιδιαίτερα ευχάριστη, καθώς θα μπορείτε να απολαύσετε χωρίς καμιά διακοπή το Φεστιβάλ και χωρίς να σας λείψει κάτι! Σημειώστε όμως, ο χώρος για αντίσκηνα είναι αναπόφευκτα περιορισμένος. Γι’ αυτό φροντίστε να φτάσετε νωρίς ή να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές για να σας ενημερώσουν αν υπάρχει ακόμα διαθέσιμος χώρος.

Αν προτιμήσετε να μείνετε εκτός του χώρου τότε οι επιλογές σας στην ευρύτερη περιοχή είναι διάφορες είτε για κατασκήνωση, με τον κατασκηνωτικό χώρο της Πόλης Χρυσοχούς να είναι μόνο 20 λεπτά μακριά, είτε για ενοικίαση κάποιου δωματίου.

 

 

Τι θα βρείτε στο Merchandise Store του Φεστιβάλ

Η ομάδα Reggea Sunjam Cyprus έχει ετοιμάσει ένα CD με αυθεντικά κομμάτια από μουσικούς και παραγωγούς που συμμετείχαν ή συμμετέχουν φέτος στο Φεστιβάλ. Το CD θα μπορείτε να το βρείτε προς πώληση μαζί με CDs από παραγωγούς που συμμετέχουν και την μπλούζα με το εντυπωσιακό λογότυπο της ομάδας. Επίσης θα φιλοξενούνται καλλιτέχνες με τις χειροποίητες δημιουργίες και προϊόντα τους.

 

Πώς συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ βοηθάτε κι ένα καλό σκοπό

Μέρος των εσόδων του Φεστιβάλ θα διατεθεί στο ίδρυμα HOPE (Helping Orphans Prodigal to Eternity)–Nepal,  το οποίο φιλοξενεί ορφανά παιδιά στην πόλη Κατμαντού στο Νεπάλ, προσφέροντας τους μέσω της περίθαλψης και μόρφωσης ευκαιρίες για μια καλύτερη ζωή. Επίσης στο Φεστιβάλ θα υπάρχει κουτί εισφορών όπου θα μπορείτε με την εισφορά σας να στηρίξετε περαιτέρω αυτή την πρωτοβουλία.

 

 

Πόσα θα πληρώσετε

Η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι 7 ευρώ για μία μέρα και 10 ευρώ για δύο μέρες. Εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα στην είσοδο.

Για περισσότερες πληροφορίες: 70007102  /  26342016


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ