Επιστρέφει στη φύση η Αφροδίτη που γεννήθηκε στο Pafos Zoo

Όσοι είχατε επισκεφτεί το πάρκο στην Πέγεια από τον Απρίλιο του 2015 και έπειτα, ενδεχομένως να έχετε γνωρίσει την Αφροδίτη, μια πανέμορφη Τίγρη Σιβηρίας η οποία γεννήθηκε εκεί.

 


Article featured image
Article featured image

Σήμερα, μαθαίνουμε πως η Αφροδίτη είχε σταλεί πέρσι στο Lion Foundation στην Ολλανδία για να ζευγαρώσει, ενώ σε μερικές μέρες μαζί με τον σύντροφό της θα σταλούν στη Ρωσία για να ενταχθούν σε μια προστατευόμενη δασική περιοχή, με σκοπό να ενισχυθεί περαιτέρω η διαφύλαξη της Τίγρη της Σιβηρίας.

«Είμαστε πολύ περήφανοι εδώ στο ζωολογικό κήπο της Πάφου και θα θέλαμε να επωφεληθούμε της ευκαιρίας για να ευχαριστήσουμε όλους τους επισκέπτες μας για την υποστήριξή σας, αφού μας επιτρέπει να επιτύχουμε τον στόχο μας που είναι να βοηθήσουμε στη διατήρηση των απειλούμενων ειδών» αναφέρουν οι υπεύθυνοι του πάρκου σε μια σχετική ανάρτηση στο Facebook.

Σύμφωνα, πάντως, με τον Ιούλιο Χριστοφόρου, υποδιευθυντή του πάρκου της Πέγειας, στη φύση παραμένουν λιγότερα από 500 άτομα του είδους και οι αριθμοί τους μειώνονται συνεχώς.



Φωτογραφίες: Stichting Leeuw

 



 

Αξίζει τέλος να αναφερθεί πως το πρόγραμμα αναπαραγωγής της Τίγρη της Σιβηρίας είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο στο Pafos Zoo όπου τα τελευταία χρόνια έχουν γεννηθεί 9 μωρά, 3 από τα οποία δόθηκαν σε άλλους ζωολογικούς κήπους, ενώ και τα υπόλοιπα προβλέπεται να δοθούν για υιοθεσία.

Οι γονείς είχαν έρθει από ζωολογικό πάρκο της Τσεχίας.

Ο κύριος Χριστοφόρου, αν και αναγνωρίζει ότι το κλίμα της Κύπρου είναι δύσκολο για τα ζώα αυτά, διευκρινίζει ότι έχουν διαμορφωθεί στο πάρκο οι κατάλληλες συνθήκες για να μπορούν τα ζώα όχι μόνο να επιβιώνουν αλλά και να αναπαράγονται.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ