Ο πίνακας του Κύπριου CRS που θα εκτίθεται μόνιμα στο Bristol

Ο Κύπριος καλλιτέχνης Χρίστος Κακουλλή -ή αλλιώς CRS όπως είναι γνωστός στο χώρο- «γέμισε» πρόσφατα το Bristol με πίνακες της Κύπρου.

 


Article featured image
Article featured image

Από τις 29 μέχρι τις 31 Ιουλίου ο καλλιτέχνης βρισκόταν στη Βρετανική πόλη λόγω του μεγαλύτερου street art festival της Ευρώπης και στο πλαίσιο αυτού του ταξιδιού, αποφάσισε να δημιουργήσει τους πίνακες και να τους τοποθετήσει στους δρόμους.

Κάθε πίνακας ήταν ζωγραφισμένος με τη σημαία της Κύπρου και στο πίσω μέρος είχε ένα φυλλάδιο στην αγγλική γλώσσα, το οποίο εξηγούσε το Κυπριακό πρόβλημα.

Συνολικά, τοποθέτησε 50 πίνακες από τα προάστεια μέχρι και το κέντρο της πόλης.

Όπως είπε ο ίδιος ο καλλιτέχνης: «Το θέμα που ανέπτυξα στο φεστιβάλ ήταν το Κυπριακό πρόβλημα με όλα τα συνεπακόλουθα: κατοχή, πρόσφυγες αγνοούμενοι και εγκλωβισμένοι, ούτως ώστε να προσπαθήσω με όσα μέσα μου παραχωρεί η καλλιτεχνική μου ιδιότητα να στείλω το μήνυμα για ειρήνη και επανένωση του τόπου μας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν χιλιάδες άτομα, τα οποία άκουγα με έκπληξη να με ευχαριστούν που τους έδωσα την ευκαιρία να θυμηθούν ξανά το Κυπριακό πρόβλημα».

 



Ο Κύπριος καλλιτέχνης δώρισε δυο από τους πίνακες του στο ελληνοκυπριακό σχολείο, ενώ ο πίνακας του που απεικονίζει την τραγική φιγούρα της γιαγιάς του 1974 επιλέχθηκε να εκτίθεται μόνιμα στην πόλη του Bristol.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ