Ήξερες πως στην Κύπρο υπάρχουν πάρκινγκ για σκύλους; [εικόνες]

Πιθανότατα θα σου έχει τύχει πολλές φορές να βολτάρεις με τον τετράποδο φίλο σου και να σου γεννηθεί ξαφνικά η επιθυμία να μπεις είτε σε περίπτερο για να αγοράσεις κάτι, είτε σε κάποιο άλλο κατάστημα.

 


Article featured image
Article featured image

Συνήθως, σε μια τέτοια περίπτωση αφήνεις σε δεύτερη μοίρα την επιθυμία σου για ψώνια, καθώς στα πλείστα μαγαζιά του νησιού απαγορεύεται η είσοδος στα κατοικίδια.

Αλήθεια, υπάρχει κάποια λύση για αυτό το «πρόβλημα»; Με μια μικρή έρευνα που κάναμε σήμερα, ανακαλύψαμε ότι ορισμένα μαγαζιά στην Κύπρο, στον εξωτερικό τους χώρο, εκτός από πάρκινγκ αυτοκινήτων έχουν δημιουργήσει και χώρο στάθμευσης… σκύλων.

Ειδικά σημεία, δηλαδή, για να αφήσεις τον σκύλο σου για εκείνα τα μερικά δευτερόλεπτα που θα χρειαστείς ώστε να μπεις και να πάρεις κάτι στα γρήγορα.

Ένα από τα πρώτα μαγαζιά στην Κύπρο που μερίμνησε για κάτι τέτοιο είναι ένα περίπτερο στη Λευκωσία, στην Παλλουριώτισσα.

 



 

Επίσης, στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στον Άγιο Αθανάσιο είναι ένα ακόμα περίπτερο (βλέπε φωτογραφία πάνω) το οποίο από το 2015 διαθέτει στον εξωτερικό του χώρο ένα ειδικό σημείο όπου μπορείς να δέσεις το τετράποδό σου.

Τέλος, μάθαμεπως την καινοτόμα αυτή ιδέα υιοθέτησε και ο ιδιοκτήτης ενός ζαχαροπλαστείου-αρτοποιείου στη Λεμεσό (βλέπε παρακάτω).

 



Πηγή φωτογραφίας: Φιλελεύθερος

 

Βέβαια, το ιδανικό θα ήταν να υπάρχουν μαγαζιά που να υποστηρίζουν τα τετράποδα, επιτρέποντάς τους την είσοδο, αλλά ας είναι… Τουλάχιστον, είναι κι αυτό ένα καλό πρώτο βήμα. Αν ξέρετε, πάντως, κι άλλους που έχουν προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια, ευχαρίστως ενημερώστε έτσι ώστε να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στην ωραία αυτή πρωτοβουλία.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ