Η εικόνα που χτυπιέται μόνη της [βίντεο]

Σε ώρες απροσδιόριστες και κυρίως κατά την πανήγυρή της, στις 6 Αυγούστου, η εικόνα (όπως λένε οι Χριστιανοί) «χτυπάει».

 


Article featured image
Article featured image

Μέσα σε μια βραχώδη, ανισόπεδη αλλά καταπράσινη περιοχή που περικλείουν τα χωριά Μακρυχώρι, Ελαφοχώρι, Δύσβατο και Στεγνό της ορεινής περιοχής του Νέστου βρίσκεται η «Ιερά γυναικεία κοινοβιακή Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος» των Νικητών.

Όπως διαβάζουμε στο labelnews.gr, εκεί υπάρχει μια πολύ παλιά εικόνα, η οποία όμως δεν παρουσιάζει καμιά ιδιοτυπία και καμιά καλλιτεχνική αξία. Το ιδιαίτερο και το πιο βασικό χαρακτηριστικό της εικόνας (διαστάσεων 100 x 55 εκ. και καλυμμένη σήμερα με ένα βαρύτιμο επαργυρωμένο «υποκάμισο»), είναι το γεγονός της κινητικότητάς της. Σε ώρες απροσδιόριστες και κυρίως κατά την πανήγυρή της, όταν οι χιλιάδες πιστοί την μεταφέρουν με ευλάβεια και σεβασμό κατά τη διάρκεια της λιτανείας της ή την κρατούν στα χέρια τους κατά την ακολουθία του «Άγιασμού» και της «Παρακλήσεως», τότε η εικόνα παρουσιάζει κινητικά σημεία. «Χτυπάει», όπως χαρακτηριστικά λένε.



Διάβασε επίσης: Επισκεφτήκαμε το ξωκλήσι στην Κύπρο που (ακούσαμε πως) γίνονται εξωρκισμοί



 

Όπως καταλήγει το άρθρο, πάντως, το οποίο επικαλείται την άποψη εκπροσώπων της Εκκλησίας, αλλά και την κοινή συνείδηση των πιστών, το «χτύπημα» αυτό δεν έχει μάλλον σχέση ούτε με την «αμαρτωλότητα» του Χριστιανού, ούτε με την «αγιότητά» του, αλλά ούτε και με την ψυχική του διάθεση…

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ