Ανεβαίνει απότομα η θερμοκρασία στην Κύπρο

Εποχική χαμηλή πίεση και σχετικά θερμές αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο του Kitasweather, σήμερα ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί αρχικά ασθενείς 1-3 μποφόρ αλλά σύντομα θα ενισχυθούν στα 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει στους 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 33 έως 34 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια παράλια, 35 έως 37 στα νότια και ανατολικά παράλια και 27 βαθμούς στη χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά θα εμφανιστεί χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη. Τα ποσοστά υγρασίας θα είναι πολύ αυξημένα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί ασθενείς 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 22 έως 24 στα παράλια και 18 στη χιονίστρα.

Αύριο Πέμπτη μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης ο καιρός θα καταστεί παντού ηλιόλουστος. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση.

Την Παρασκευή και το Σάββατο μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης ο καιρός θα καταστεί παντού ηλιόλουστος, εκτός από τα ορεινά όπου θα αναπτύσσονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και θερμός. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Τον Δεκαπενταύγουστο, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο καιρός φαίνεται να είναι ηλιόλουστος και θερμός.

Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις περιοχές!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ