Ένα παιδάκι παίζει στη θάλασσα και κάποιος «ματάκιας» κάνει like

Μας υπενθυμίζει για ακόμη μια φορά…

 


Article featured image
Article featured image

Η Αστυνομία Κύπρου με ένα σύντομο κείμενο εξηγεί τους λόγους που οι γονείς πρέπει να προστατέψουν τα παιδιά τους από παιδόφιλους που ψάχνουν στο διαδίκτυο για φωτογραφίες παιδιών.

Το κείμενο το συνοδεύει με μια φωτογραφία ενός μικρού παιδιού, το οποίο παίζει στο νερό και κάποιος με το επώνυμο «ματάκιας» κάνει like.

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την ανάρτηση της Αστυνομίας:

«Φίλες και φίλοι,

Ο κάθε ένας από εμάς, αναμφίβολα είναι ελεύθερος να αναρτά φωτογραφικό υλικό από τις προσωπικές ή τις οικογενειακές του στιγμές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

H Αστυνομία επιθυμεί να απευθύνει για ακόμα μία φορά, έκκληση προς τους χρήστες του διαδικτύου και ειδικότερα τους χρήστες πλατφόρμων κοινωνικής δικτύωσης, να μην ανεβάζουν φωτογραφίες των παιδιών τους στο διαδίκτυο.

Το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθώς όπως έχει διαπιστωθεί και από υποθέσεις που διερεύνησε το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, παιδόφιλοι έχουν στα αρχεία τους εκτός από παιδιά που είναι σε διάφορες σεξουαλικές πράξεις, φωτογραφίες παιδιών που είτε είναι ντυμένα και ασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες, είτε γυμνές φωτογραφίες των παιδιών τους (π.χ. στην παραλία, στο μπάνιο κ.λπ.), ή φωτογραφίες παιδιών με μαγιό ή ελαφριά ενδυμασία.

Ως εκ τούτου, ο κάθε χρήστης του διαδικτύου πρέπει να γνωρίζει ότι η ανάρτηση φωτογραφιών, μένει σχεδόν για πάντα και ο κάθε ένας μπορεί να τις δει, να τις αντιγράψει και να τις φυλάξει στα αρχεία του. Οι φωτογραφίες αυτές μπορεί να τύχουν αλλοίωσης και η ανάρτηση τους στο διαδίκτυο μπορεί να προκαλέσει τυχόν άλλους κίνδυνους γενικότερα.

Ας μην τροφοδοτούμε αυτή την «αρρώστια» - Ας προστατεύσουμε τα παιδιά μας.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι «ανήλικος» σύμφωνα με την υφιστάμενη Νομοθεσία για το διαδίκτυο θεωρείται άτομο που είναι ηλικίας κάτω των 18 ετών».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ