Μάθε πού μπορείς να απολαύσεις τις Περσείδες το Σάββατο

Για την όμορφη αυτή βραδιά, στο νησί διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις. Πιο κάτω οι πληροφορίες για 5 από αυτές.

 


Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία: Manos Botrini / Cyprus from Air

 

Οι Φίλοι του Αστεροσκοπείου Τροόδους θα μαζευτούν το Σάββατο, στις 20:30, για την προγραμματισμένη εκδήλωση με τίτλο «Με τις Περσείδες στο Τρόοδος».

Η εκδήλωση μάλιστα τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, και θα γίνει στον Βοτανικό Κήπο Τροόδους, στον Αμίαντο (βλ. φωτό παρακάτω).

 

 

Τα Φροντιστήρια Φάκα, σε συνεργασία με την Αστρονομική Εταιρεία Κύπρου (ΑΣΤΡΕΚ), διοργανώνουν αστρονομική βραδιά στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Αρσενίου, στην Κυπερούντα, το Σάββατο, από τις 21.00 μέχρι τις 23.30.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη βροχή των διαττόντων αστέρων και να λύσει τις απορίες του σχετικά με τα ουράνια φαινόμενα.

Στην εκδήλωση θα υπάρχουν πολλά αστρονομικά τηλεσκόπια για παρατήρηση όχι μόνο των Περσείδων αλλά και των πλανητών Δία, Κρόνου, και διάφορους αστερισμούς.

 

 

Το Κίτιον Πλανητάριο και Αστεροσκοπείο διοργανώνει εκδήλωση στο πλαίσιο του ετήσιου έργου «Έναστρες Γέφυρες 2017», που επιλέχθηκε ως ένα από τα καλύτερα έργα για την Αστρονομία παγκοσμίως από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση για το έτος 2017.

 

 

Τη «Βροχή Περσείδων 2017» θα απολαύσουν και στην Ακτή Ξυλοφάγου, στην επαρχία Λάρνακας, φωτογραφίζοντας τις 20.30 ως τις 23.00 του Σαββάτου.

«Αν είμαστε αρκετά τυχεροί θα καταφέρουμε να πετύχουμε αρκετά μετέωρα στις φωτογραφίες μας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση για το event, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μας καλεί να επικοινωνήσουμε με κάποιον Φίλιππο στο 99487062.

 

 

Τέλος, με την ευκαιρία αυτού του ιδιαίτερου γεγονότος, το Κέντρο Νεότητος Άρσους μας καλεί να περάσουμε μια ξεχωριστή βραδιά. Στον κλειστό χώρο του σχολείου, το βράδυ του Σάββατου, θα υπάρχει μεταξύ 19.00-21.00 ένα κινητό πλανητάριο (Starlab) το οποίο θα δώσει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν τον έναστρο ουρανό και τους πλανήτες μέσα από τον θόλο του.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει σε υπαίθρια οθόνη παρουσίαση του φαινομένου των Περσείδων από το House of Science καθώς και παρουσίαση των διαφορών αστερισμών μέσα από τηλεσκόπια.

Και όταν ξεκινήσει η βροχή των αστεριών, θα μπορείτε να ξαπλώσετε στην μεγάλη αυλή του σχολείου η οποία παρέχει απρόσκοπτη θέα για να χαρείτε το μοναδικό φαινόμενο των Περσείδων.

«Συστήνεται όπως φέρετε μαζί σας ζεστά ρούχα, καρέκλα ή φουσκωτό κρεβατάκι ή στρώμα γυμναστικής ή κουβέρτα ώστε να χαρείτε όσο πιο άνετα τον χορό των αστεριών. Σημειώνεται δε, ότι στον χώρο θα διατίθενται ποτά (αλκοολούχα και μη) καθώς και ελαφρά σνακ».

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στις 03.00, ξημερώματα Κυριακής.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ