Αναγνωρίζεις αυτό το παιδί; [Λέγεται Αντρίκκος και ζούσε στο Βαρώσι]

Με ένα post στο Facebook και μια φωτογραφία η οποία χρονολογείται από το 1972 - 1973, o ‎Colin Whitehead‎ από την Σκωτία, 56 ετών σήμερα, ψάχνει τον παιδικό του φίλο Αντρίκκο από το Βαρώσι.

 


Article featured image
Article featured image

«Γεια σε όλους. Μεγάλωσα στα Βαρώσια μέχρι τα 13 μου και παρόλο που όλα αυτά τα χρόνια ζούσα και εργαζόμουν στην Μαλαισία, πριν μερικά χρόνια αποφάσισα να αγοράσω ένα σπίτι στην Τάλα της Πάφου, στο οποίο εγκαταστάθηκα με την οικογένεια μου μόνιμα πριν 6 μήνες, αφού ποτέ δεν έπαψα να αγαπάω και να σκέφτομαι την Κύπρο. Μετά το 1974, όπου και φύγαμε από το νησί, έχασα κάθε επαφή με τον παιδικό μου φίλο ο οποίος ζούσε εκεί. Το όνομα του είναι Αντρίκκος και ζούσε με την οικογένεια του στα Βαρώσια. Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε γύρω στο 1972 – 73 και είναι η μοναδική που έχω στη διάθεση μου. Είναι από την είσοδο της αυλής, στο σπίτι του. Αν σας θυμίζει κάτι, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου».

Η CITY επικοινώνησε με τον Colin, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι το σπίτι του Αντρίκκου μάλλον δεν βρίσκεται στην περίκλειστη περιοχή, αλλά και πάλι δεν είναι σίγουρος αφού δεν έχει ακόμη επισκεφθεί τα κατεχόμενα.

 



Ο Colin [αυτός που κάθεται στις πέτρες] με τα αδέλφια του στο Βαρώσι πριν το 1974.

 

Ο ίδιος τότε βρέθηκε στην Κύπρο με την οικογένεια του, λόγω του πατέρα του ο οποίος ήταν στρατιωτικός και το σπίτι του ήταν κοντά στο σπίτι της οικογένειας του Αντρίκκου. «Είχαμε αλλάξει δύο σπίτια, όσο μέναμε στην Κύπρο. Το ένα ήταν στην οδό Αγίας Παρασκευής, εκεί που ήταν και το σπίτι του Αντρίκκου (έτσι τον φώναζαν οι δικοί του τότε), και το άλλο σπίτι βρισκόταν στην οδό Τειρεσία».

Όπως αναφέρει ο κ. Whitehead, η φιλία τους ήταν πολύ στενή και παρότι είχαν αλλάξει σπίτι, κάθε Σαββατοκύριακο το περνούσαν μαζί με τον Αντρίκκο. «Χάσαμε κάθε επαφή μετά τον πόλεμο του 1974, όπου και αναγκαστήκαμε να αφήσουμε το νησί. Από τότε τον ψάχνω, αλλά δεν κατάφερα να τον βρω μέχρι σήμερα».

 



Ο Colin όπως είναι σήμερα.

 

Αν οποιοσδήποτε έχει πληροφορίες ή γνωρίζει κάτι, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί με τον Colin Whitehead με email στο colinwhitehead61@gmail.com.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ