Αυτή είναι (ίσως) η πιο ωραία φωτογραφία του ελληνικού Instagram

Καμιά φορά αναρωτιέσαι πώς γίνεται σε μια εποχή που όλα είναι «εικόνα» και σχεδόν όλη μας η ύπαρξη περιστρέφεται γύρω από το «φαίνεσθαι», μια φωτογραφία που δεν πληροί τα προκαθορισμένα κριτήρια της τελειότητας, να έχει τόση απήχηση και να γίνεται αντικείμενο σχολίων –στην πλειοψηφία τους- θετικών, για το θάρρος και την αυθεντικότητα της; 

 


Article featured image
Article featured image

Ίσως βέβαια κάποιοι να το χαρακτηρίσουν ως ακόμη μια τάση, που ξεκίνησε από το εξωτερικό. Αλλά κι έτσι να είναι who cares; Αυτή η «τάση» είναι πολύ καλύτερη από τις στημένες σέλφι με τα ντακ φέης και τα κορδωμένα κορμιά (λες και έχουν πάθει λόρδωση), γιατί αυτή η τάση δείχνει την αλήθεια του καθενός από εμάς. Δείχνει πραγματικά σώματα με ατέλειες, με ραγάδες, με σπασίματα, με περιττά κιλά, με σημάδια.

Η Κόνι Μεταξά, κόρη του Λευτέρη Πανταζή, είναι ένα νεαρό κορίτσι που ασχολείται με το θέατρο και τη μουσική. Αν κοιτάξει κανείς το Instagram της, θα διαπιστώσει ότι είναι μια κοπέλα που ακολουθεί την πεπατημένη. Φωτογραφίες με σέξι πόζες, σε εξωτικά και ειδυλλιακά τοπία, χωρίς καμία ατέλεια, χωρίς κανένα ψεγάδι. Όλες οι φωτογραφίες εκτός από μια, η οποία είναι και η πιο αληθινή (κατά την άποψη μας).

Έγραψε: «Δεν δίστασα ποτέ τόσο, για να ποστάρω μια φωτογραφία. Θα πρέπει να παραδεχτώ πως ντρέπομαι γι' αυτή, αλλά θύμωσα τόσο πολύ με τον υποκριτικό εαυτό μου που έπεισα τον εαυτό μου να το κάνω. Δεν αγαπάω το σώμα μου. Προσπαθώ πολύ να τον αγαπήσω, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν το αγαπάω. Ήρθα αντιμέτωπη με τις διατροφικές διαταραχές για μεγάλο χρονικό διάστημα και κατάφερα να βλάψω τον εαυτό μου και το μυαλό μου. Ο λόγος που προκαλώ τους ανθρώπους να αγαπήσουν το σώμα τους δεν πηγάζει από την αυτοπεποίθηση μου, αλλά από το φόβο μου και την ελπίδα ότι βλέποντας να αγαπούν το κορμί τους θα αρχίσω κι εγώ να αγαπώ το δικό μου».




 

I've never hesitated so much to post a picture. I have to admit I feel extremely embarrassed about it but I got angry at myself for being a hypocrite so I persuaded myself to do it. I don't love my body, I try really hard to but the truth is that I don't. I've delt with eating disorders for a long time and corrupted both my body and mind with the suffering that I put on myself. The reason why I challenge people to start loving their bodies does not come from a place of confidence, but from a place of fear and hope that through them I will start loving myself and that their strength will give me strength too. This is what my butt looks like ladies and gents, hope you like it. also how cool are these jackets that my friend makes?! @dreams_incarnate

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Konnie Metaxa (@kmetaxa) στις






Και κάπως έτσι «τσαλάκωσε», την μέχρι εκείνη τη στιγμή τέλεια εικόνα της με τον πιο όμορφο τρόπο, αποκάλυψε τον πραγματικό της εαυτό. Έβγαλε τον μανδύα προστασίας της και έγραψε για τους φόβους της, για τις ανησυχίες της, για τις ατέλειες της. Και είναι μόλις 26 χρονών. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ