Ο φετινός Ιούλιος γράφτηκε στην κυπριακή ιστορία

Παρόλο που ο συγκεκριμένος μήνας δεν αποτέλεσε τον καλύτερο για την Κύπρο ιστορικά, φαίνεται πως αυτός του 2017 έμελλε να σημειώσει θετική τροχιά.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, ο φετινός Ιούλιος περνά στην ιστορίας της κυπριακής τουριστικής βιομηχανίας ως ο μήνας κατά τον οποίο ξεπεράστηκε, για πρώτη φορά, το όριο του μισού εκατομμυρίου περιηγητών καταγράφοντας τον μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων του συγκεκριμένου ημερολογιακού μηνός.

Συγκεκριμένα, κατά τον μήνα Ιούλιο, καταγράφηκαν 531.030 τουριστικές αφίξεις, σε σύγκριση με 482.132 αφίξεις του Ιουλίου 2016, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 10,1%. Παράλληλα, καταγράφηκε αύξηση από σημαντικές αγορές πηγές τουρισμού όπως, μεταξύ άλλων, το Ηνωμένο Βασίλειο (6,0%), η Γερμανία (69,5%), οι Βόρειες Χώρες (μέση αύξηση 19,5%) και το Ισραήλ (82,6%).

Επισημαίνεται ότι η αύξηση στις αφίξεις Ιουλίου 2017 είναι η 25η συνεχόμενη μηνιαία αύξηση στις αφίξεις περιηγητών. Η τελευταία φορά που σημειώθηκε μείωση στις αφίξεις μηνός περιηγητών ήταν ο Ιούνιος 2015.

Όσον αφορά στη συνολική τουριστική απόδοση αφίξεων για τους πρώτους επτά μήνες του χρόνου, παρατηρείται και εδώ επίδοση ιστορικά υψηλού ρεκόρ, με τις αφίξεις να έχουν σχεδόν φθάσει τα 2 εκατομμύρια (1.994.236), καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 14,8%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πρώτης επταμηνίας 2016. Κατά την περίοδο αυτή, καταγράφεται αξιοσημείωτη αύξηση από τις αγορές Ηνωμένου Βασιλείου (8,7%), Ρωσίας (6,7%), Γερμανίας (56,2%), Βορείων Χωρών (μέση αύξηση 17,3%) και Ισραήλ (81,6%).

Με βάση τις παρούσες ενδείξεις και δημοσιοποιημένα στοιχεία, ο πρωταρχικός στρατηγικός στόχος που έθεσε ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού για διατήρηση του θετικού μομέντουμ αφίξεων που εξασφάλισε η Κύπρος κατά την περσινή καλύτερη ιστορικά σε αριθμό αφίξεων χρονιά, φαίνεται να επιτυγχάνεται.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ