35 φωτογραφίες και βίντεο από την επίθεση στην Ισπανία [σκληρές εικόνες]

Για ακόμη μια φορά η Ευρώπη αποδεικνύεται ανήμπορη να προβλέψει ή να αντιμετωπίσει την απειλή της τρομοκρατίας, παρά τα αυστηρά μέτρα, ελέγχους και περιορισμούς που έχουν επιβληθεί.  

 


Article featured image
Article featured image

Λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα Πέμπτης, ένα λευκό βαν το οποίο έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, μπήκε σε μια από τις πιο κεντρικές πλατείες της Βαρκελώνης (Λα Ράμπλα) και έπεσε με μανία πάνω σε πεζούς, σκοτώνοντας 13 άτομα και τραυματίζοντας 100.

Μερικές ώρες αργότερα ένα δεύτερο τρομοκρατικό χτύπημα, πάλι με αυτοκίνητο, σημειώνεται στο παραλιακό θέρετρο Cambrils τραυματίζοντας έξι πολίτες κι έναν αστυνομικό. Μάλιστα όπως ανέφερε το διεθνές πρακτορείο Reuters, οι δράστες που σκοτώθηκαν λίγο αργότερα από την αστυνομία, ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά.

Το Ισλαμικό Κράτος, μέσω του πρακτορείου Αmaq (επίσημος μηχανισμός προπαγάνδας του ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη.

«Οι άνθρωποι που έκαναν την επίθεση στη Βαρκελώνη είναι στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους και εκτέλεσαν την επιχείρηση ανταποκρινόμενοι στις εκκλήσεις να στοχοθετηθούν τα κράτη του συνασπισμού», μετέδωσε το Amaq, αναφερόμενο στον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος πολεμά εναντίον του ΙΚ στο Ιράκ και στη Συρία.

 



Ακολουθούν 35 συγκλονιστικές εικόνες από το σημείο της επίθεσης. 




\

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ