Ένας «όμορφος» μικρός λόφος στην Αγλαντζιά [από παλιά ελαστικά αυτοκινήτων]

Κάποιος θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει ως ένα μεταμοντέρνο έργο τέχνης, τοποθετημένο σε φυσικό πλαίσιο και κάποιος άλλος ως απόρροια της κυπριακής νοοτροπίας του «κάμνω ότι θέλω, τζαι εν φακκώ πέννα».

 


Article featured image
Article featured image

Και επειδή εξ’ όσων γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή δεν πραγματοποιείται κάποιο εικαστικό δρώμενο στην περιοχή, μάλλον η συγκεκριμένη περίπτωση εμπίπτει στον δεύτερο χαρακτηρισμό.

Τις συγκεκριμένες φωτογραφίες έστειλαν με email, το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών – Συνεργασία Πολιτών, και πρόκειται για σωρούς από χρησιμοποιημένα ελαστικά που βρίσκονται σε πυκνοκατοικημένη οικιστική περιοχή στην Αγλαντζιά.

 



«Οι εικόνες που βλέπεται προέρχονται από ανοικτό χώρο στη λεωφόρο Κυρήνειας στο Πλατύ Αγλαντζιάς, δίπλα από τον I.N. Αποστόλου Ανδρέα. Οι κάτοικοι δικαιολογημένα ανησυχούν από τη συσσώρευση τόσο μεγάλων ποιοτήτων χρησιμοποιημένων ελαστικών δίπλα από τα σπίτια τους. Φαίνεται πως το σχέδιο της παραλαβής και μεταφοράς των ελαστικών σε αδειοδοτημένους χώρους διαχείρισης, μπάζει από όλες τις πλευρές. Αντίθετα, χρησιμοποιημένα ελαστικά συσσωρεύονται καθημερινά, αυξάνοντας τον όγκο των ήδη υπαρχόντων, εν πλήρη απουσία κάθε ελέγχου από πλευράς της πολιτείας. Αναρωτιόμαστε, ο Δήμος Αγλαντζιάς και το Τμήμα Περιβάλλοντος γνωρίζουν όσα συμβαίνουν; Αν ναι, γιατί δεν έχουν ήδη παρέμβει; Αν όχι, γιατί δεν κάνουν απλώς τη δουλειά τους;», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του το Κίνημα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ