Γνωρίζεις για το κιόσκι της Παναγίας που γράφουν ευχές και επιθυμίες πάνω σε πέτρες;

Αν βρεθείς στο κιόσκι ή «Θρονί της Παναΐας», όπως το αναφέρουν οι ντόπιοι, θα διαπιστώσεις πως το σημείο εκεί έχει μια ιδιαίτερη αύρα και ενέργεια που δεν μπορεί να εξηγηθεί με λόγια. Ίσως είναι η αγάπη των πιστών που το επισκέπτονται θέλοντας να γράψουν πάνω σε μια πέτρα την δική τους ευχή ή επιθυμία και να την «μεταβιβάσουν» με αυτό τον τρόπο στην Παναγία.

 


Article featured image
Article featured image

Το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται στο Κερατίδι στο Coral Bay, με την περιοχή να παίρνει το όνομα της από την εποχή των Ενετών. Η Σταυρούλα Μιλτιάδου του PafosPress.com, βρέθηκε στο σημείο και θέλησε να μοιραστεί τις εντυπώσεις και τις εμπειρίες της, μαζί μας.

 

Γράφει η Σταυρούλα Μιλτιάδου

Στο κιόσκι αυτό, «το θρονί της Παναϊας» υπάρχει τοποθετημένος ένας βράχος με ένα τσιμεντένιο σταυρό, ενώ στο ίδιο μέρος βρίσκεται και ένα μικρό εκκλησάκι στο οποίο μπορεί όποιος θέλει να ανάψει ένα κερί μέσα στο καντήλι.

Εκεί λοιπόν ο επισκέπτης μπορεί να παρατηρήσει δεκάδες πέτρες της θάλασσας και όχι, μόνο τοποθετημένες πάνω στο βράχο αλλά και δίπλα, οι οποίες πάνω τους έχουν γραμμένα μηνύματα αγάπης, ευχές αλλά και αφιερώσεις σε ανθρώπους που πέθαναν.

Το συγκεκριμένο σημείο το επισκέπτονται εκατοντάδες άνθρωποι το χρόνο, τόσο ντόπιοι όσο και ξένοι, αφού οι ευχές και τα λόγια αγάπης δεν είναι μόνο στα ελληνικά, αλλά σε διάφορες γλώσσες. Όσοι δεν γράφουν τα λόγια τους σε πέτρες επιλέγουν να τα γράφουν οπουδήποτε βρουν διαθέσιμο χώρο στο κιόσκι. Στις κολώνες, στο πάτωμα, δεξιά και αριστερά

Αν βρεθείτε κοντά στην περιοχή μη διστάσετε να το επισκεφθείτε και να κάνετε τη δική σας ευχή. Που ξέρετε ίσως πραγματοποιηθεί!



Για να διαβάσετε ολόκληρο το ρεπορτάζ, πατήστε ΕΔΩ.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ