Δεν φαντάζεσαι πόσα χρεώνουν οι διάσημοι για ένα post στο Instagram

Εμείς, οι κοινοί θνητοί, που δεν είμαστε διάσημοι (ούτε καν αυτό που λέμε influencer), ποστάρουμε στο Instagram φωτογραφίες και selfies απλά γιατί μας αρέσει. Υπάρχει όμως και η κατηγορία των ανθρώπων (ενίοτε διάσημων) που το χρησιμοποιούν κυρίως για επιχειρηματικούς λόγους.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως διαβάσαμε τις τελευταίες μέρες στο Sigmalive Magazine, influencer είναι κάποιος που έχει αναστατώσει τη ζωή των marketeers. Είναι αυτός για τον οποίο μιλάνε όλοι και τον ψάχνουν όλα τα brands και οι διαφημιστικές! Influencer, λοιπόν, ορίζεται το πρόσωπο εκείνο που καταφέρνει να επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τα trends των digital και social media, δημιουργεί virality με τις αναρτήσεις του αλλά και έχει σημαντική online παρουσία

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο, η ιστοσελίδα Hopper HQ δημοσίευσε μια λίστα με τους 20 ανθρώπους που βγάζουν τα περισσότερα χρήματα από τις κοινοποιήσεις τους στο Instagram. Η συγκεκριμένη λίστα χωρίζεται σε δύο κατηγορίες τους stars και τους influencers.

Την πρωτιά στους celebrities κατακτά η τραγουδίστρια Selena Gomez η οποία παίρνει 425.000 λίρες για κάθε post που κάνει. Στη συνέχεια ακολουθούν οι αδερφές Kardashian, ο ποδοσφαιριστής Cristiano Ronaldo, τα μοντέλα Cara Delevingne και Gigi Hadid και ο άσος του αμερικανικού basketball, Lebron James.

Όσο αφορά τους Influencers, πρώτη έρχεται η Youtuber Hudson Kattan με 14.000 λίρες ανά post. Στις υπόλοιπες θέσεις βλέπουμε bloggers όπως οι Zoe Sugg, Chiara Ferragni και Aimee Song.

Influencer δεν γεννιέσαι, γίνεσαι. Και γίνεσαι με πολύ κόπο, γιατί αυτό που είσαι ως influencer πρέπει να αντικατοπτρίζει αυτό που είσαι στην πραγματικότητα και αυτό που αγαπάς. Μόδα, μαγειρική, γυμναστική, ταξίδια, ό,τι και αν είναι αυτό. Και το αγαπάς τόσο πολύ, που βρίσκεις τρόπο να το εξελίξεις και να το διαφημίσεις, online.



Διάβασε εδώ έναν οδηγό του καλό Influencer.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ