10+1 συναυλίες που έχουμε να περιμένουμε μετά το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι μάς αποχαιρετά, οι άδειες τελειώνουν, ο υδράργυρος πέφτει, τα μπάνια φτάνουν στο τέλος τους και η καθημερινότητα αρχίζει και πάλι να χαρακτηρίζεται από μια κανονικότητα.

 


Article featured image
Article featured image

Παρόλα αυτά, καθόλου δεν πτοούμαστε. Αντιθέτως, παίρνουμε μολύβι και χαρτί και σημειώνουμε πράγματα που έρχονται, πράγματα που έχουμε να περιμένουμε, events ιδανικά να σπάσουν τη ρουτίνα και να μας προσφέρουν ωραίες εμπειρίες.



Διάβασε επίσης στο Time Out Cyprus: Τα 25 φεστιβάλ του φετινού Σεπτέμβρη

 

Πιο κάτω μαζέψαμε 10 συναυλίες αλλά και το μουσικό πρόγραμμα του φεστιβάλ «Κύπρια 2017», αφού με μουσική η ζωή (μετά το καλοκαίρι) είναι σαφέστατα πιο όμορφη.

 

Η συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου στο Μεταλλείο της Σκουριώτισσας, στις 9 Σεπτεμβρίου, είναι σίγουρα μια εμπειρία που πρέπει να ζήσεις. Τόσο για τον ίδιο τον χώρο διεξαγωγής της, όσο και γιατί μαζί του θα συνυπάρξουν καλλιτέχνες όπως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Κατερίνα Κούκα, η Έλλη Πασπαλά, η Γιώτα Νέγκα, ο Δώρος Δημοσθένους, η Κατερίνα Πολέμη κ.α. Ένας επιπλέον λόγος είναι πως όλα τα έσοδα θα πάνε στο Ίδρυμα Ραδιομαραθώνιος (δες πληροφορίες ΕΔΩ).

 

Θεοδοσία Τσάτσου και Τζώρτζια μαζί στην Κύπρο για συναυλία των Μπλε. Στις 8 Σεπτεμβρίου, oι Μπλε επανεμφανίζονται στη σκηνή του Flying Away Festival γιορτάζοντας την 20ετή πορεία τους, με 10μελή μπάντα και τις δύο γυναικείες φωνές που όλοι λατρέψαμε, της Τζώρτζιας και της Θεοδοσίας Τσάτσου, πανέτοιμοι να «πιάσουν φωτιά» ανοίγοντας την πρώτη συναυλιακή μέρα του φεστιβάλ (δες πληροφορίες ΕΔΩ).

 

«Ελλοπία 20 χρόνια μετά» στο πλαίσιο του Septemberfest. Όσοι δεν είχατε την τύχη να απολαύσετε μια από τις συναυλίες του comeback της θρυλικής λευκωσιάτικης μουσικής σκηνής, έχετε μια ακόμα ευκαιρία να τους δείτε-ακούσετε, στις 30 Αυγούστου, στο Πάρκο Ακαδημίας στην Αγλαντζιά. Το ίδιο βράδυ στη σκηνή θα ανέβουν οι Φίλιππος Πλιάτσικας και Διονύσης Τσακνής (δες πληροφορίες για το Septemberfest ΕΔΩ).

 

Η Nατάσσα Μποφίλιου έρχεται στο Κούριο. Η βασισμένη στην 5η δισκογραφική συνάντηση της Μποφίλιου με τους Καραμουρατίδη και Ευαγγελάτο παράσταση «Βαβέλ 2», ανανεώνει τον ήχο και το ύφος της. Σε αυτήν υπάρχουν όλα: οι μεγάλες τους επιτυχίες αλλά και απρόσμενα περάσματα σε αγαπημένες στιγμές από το παρελθόν. Η Μποφίλιου θα εμφανιστεί στις 8 Σεπτεμβρίου, στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου (δες πληροφορίες ΕΔΩ).

 

«Διδυμότειχο Blues» με Νταλάρα και Μαχαιρίτσα στην Κύπρο. Η συναυλία που ξεκίνησε 30 χρόνια πριν, με τη «ΣΚΟΝΗ» και συνεχίστηκε δίνοντας μας κλασσικά τραγούδια όπως το «ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ BLUES» και «Ο ΠΑΛΙΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ», κορυφώνεται αυτή την περίοδο με την εκ νέου συνύπαρξή τους, η οποία θα τους φέρει και Κύπρο για δύο συναυλίες σε Λεμεσό και Λευκωσία, στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου (δες πληροφορίες ΕΔΩ).

 

Το Pafos Aphrodite Festival παρουσιάζει τη δημοφιλή όπερα του Mozart «Η Απαγωγή από το Σεράι». Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 1, 2 και 3 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου, με την υπογραφή σπουδαίων καλλιτεχνών της λυρικής σκηνής, σε μια συμπαραγωγή του ιταλικού οργανισμού Parma Opera Organization C.E.F.A.C. και του Θεάτρου της Πίζας, με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου (δες πληροφορίες ΕΔΩ).

 

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η Karine Polwart μοιράζονται τη σκηνή για το «Πάφος 2017». Το Ανοικτό Εργοστάσιο Πολιτισμού υποδέχεται δυο καλλιτέχνες, που οι μουσικές τους διαδρομές χαρακτηρίζονται όχι μονό από λυρισμό και αυθεντικότητα, αλλά και ευρύτερες κοινωνικές και φιλοσοφικές αναζητήσεις. Ο Αλκίνοος μοιράζεται τη σκηνή με την Karine Polwart από την Σκωτία γεφυρώνοντας κυπριακούς, ελληνικούς και κέλτικους ήχους σε αυτά που μοιραζόμαστε και αγαπάμε. Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου συμμετέχει και συνεργάζεται σε αυτήν τη συνάντηση των πολιτισμών στο πνεύμα του συνθήματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017, ‘Συνδέοντας Ηπείρους, Γεφυρώνοντας Πολιτισμούς’. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου.

 

Η Βασίλης Παπακωνσταντίνου πάει Πανεπιστήμιο. Συγκεκριμένα, επιλέγει τραγούδια που σημάδεψαν την 45χρονη πορεία του, αλλά και υλικό από τον καινούριο του δίσκο «Όλα είναι για μας» σε μουσικές ενός από τους σημαντικότερους νέους συνθέτες, του Θέμη Καραμουρατίδη και στίχους του επί είκοσι χρόνια συνεργάτη του, Οδυσσέα Ιωάννου. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

 

Ο Κώστας Τουρνάς παίζει σε Λευκωσία και Αγία Νάπα. Εφευρετικός, ουσιαστικός, ευθύς και πάντα νέος. Πολυσύνθετος, αεικίνητος και σεμνός προχωρά εδώ και χρόνια σ’ έναν δρόμο αποκλειστικά δικό του. Αυτή την περίοδο ο δρόμος του τον φέρνει στον Εξάντα, στη Λευκωσία, στις 29 Σεπτεμβρίου, και στο Alot, στην Αγία Νάπα, στις 30 Σεπτεμβρίου.

 

Η Άννα Βίσση σε ένα live με τη μορφή πάρτι στο Αμφιθέατρο της Σχολής Τυφλών. Ανάμεσα σε μια καταπληκτική 11μελή μπάντα με εξαιρετικούς σολίστες και τον τραγουδιστή Νικόλα Ραπτάκη, φτιάχνει με κέφι ένα εκρηκτικό πρόγραμμα με τη μορφή πάρτι, έχοντας στις παρακαταθήκες της κλασικά τραγούδια που άλλοτε αποκτούν ένα swing αέρα κι άλλοτε παραμένουν πιστά στον πρωτότυπο ήχο τους, τονίζοντας έτσι τη διαχρονικότητά τους. Η συναυλία για την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος «Σοφία για τα παιδιά», θα πραγματοποιηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου, στο Αμφιθέατρο της Σχολής Τυφλών, στη Λευκωσία.

 

5 μουσικές παραστάσεις στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Κύπρια 2017». Το μουσικό μέρος του φεστιβάλ «Κύπρια 2017» αρχίζει με την παράσταση ‘Ο Γκάτσος που αγάπησα’, στο πλαίσιο της οποίας ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα καρδιάς στον σπουδαίο ποιητή, με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων από το θάνατό του. Λίγες μέρες αργότερα, η Αλέξια μαζί με 10μελή ορχήστρα και μαέστρο τον πιανίστα και ενορχηστρωτή Antoni Donchev και το κουιντέτο του, μαζί και με επίλεκτους μουσικούς από την Κύπρο και την Ελλάδα, θα παρουσιάσουν την παράσταση ‘the untold story of women in jazz’. Μέσω αυτής, αποτίνουν φόρο τιμής σε ορισμένες από τις σπουδαιότερες γυναικείες φωνές της jazz, όπως Nina Simone, Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Doris Day κ.α. και φωτίζουν τις ιστορίες τους μέσα από τα τραγούδια τους. Τρίτη στη σειρά μουσική παράσταση αφορά στην ‘Ιστορία των Blues’, και σε αυτή συμμετέχουν οι Ζilla Project, ο Ηλίας Ζάικος και εκλεκτοί καλεσμένοι. ‘Όλοι ένα - φίλα με’ ονομάζεται η παράσταση μέσω της οποίας ο Σταμάτης Κραουνάκης μοίρασε συγκίνηση κι αισθήματα σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η τελευταία μουσική παράσταση του φεστιβάλ έχει τίτλο ‘Grand Concerto’ και αφορά στην 30η επέτειο από την ίδρυση της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου. Ο οργανισμός με σολίστ τον Κυπριανό Κατσαρή (πιάνο) και μαέστρο τον Jens Georg Bachmann μας εισάγουν στη μέση περίοδο του L. v. Beethoven (δες πληροφορίες για τα «Κύπρια 2017» ΕΔΩ).



Για περισσότερες συναυλίες μπες στο Time Out Cyprus


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ