Ένα ξεχωριστό φεστιβάλ στο πάρκο της Ακρόπολης

Με το σύνθημα Up to You(th), ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου διοργανώνει το  Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Νέων

 


Article featured image
Article featured image

«Μαζί, στέλνουμε το μήνυμα πως η δύναμη και το μέλλον του τόπου μας βρίσκονται στα χέρια των νέων και πως ο Οργανισμός συνεχίζει τη δέσμευσή του να επενδύει συνεχώς σε αυτούς, ώστε να μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στη χάραξη πολιτικής, ιδιαίτερα σε θέματα που τους αφορούν», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Οργανισμός.

Το φεστιβάλ απευθύνεται στο ευρύ κοινό και έχει ως πρωταγωνιστές τους ίδιους τους νέους της Κύπρου, οι οποίοι θα παρουσιάσουν το έργο τους, θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, ενώ παράλληλα θα χαρίσει σημαντική ενημέρωση, ψυχαγωγία και διασκέδαση σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Στο φεστιβάλ, θα ανεβάσει μουσικά τη διάθεση το συγκρότημα Black Anis, με ακούσματα από blues-rock και trip hop, ενώ θα πραγματοποιηθεί και φέτος NGO & Youth Fair με τη συμμετοχή 65 μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ), οι οποίοι θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για τα υποστηρικτικά προγράμματα και ευκαιρίες συμμετοχής που προσφέρουν στην Κύπρο αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετέχουν σε διαγωνισμό cosplay του Cyprus Comicon, να γνωρίσουν «βιβλία» από την ανθρώπινη βιβλιοθήκη, να παρακολουθήσουν ανοιχτές συζητήσεις, εργαστήρια και παρουσιάσεις, ζωντανά πειράματα επιστήμης με την οργάνωση SciCΟ, καθώς και προβολές ταινιών μικρού μήκους από Κύπριους δημιουργούς σε συνεργασία με τον Geekotopo. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο Youth Hunt (διαδραστικό κυνήγι θησαυρού) και να απολαύσουν εγκαταστάσεις έργων τέχνης, κατασκευές, χορό, επιτραπέζια παιχνίδια και άλλα πολλά. Στον χώρο θα υπάρχει και παιδική γωνιά, με επίβλεψη και δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους.

Κύριος στόχος του φεστιβάλ είναι να αναδειχθεί η νεολαία, ως ένα από τα πιο ζωντανά και ελπιδοφόρα κομμάτια του τόπου μας, με σκοπό να εμπνευστούν ακόμη περισσότεροι νέοι και να εμπλακούν ενεργά σε δημιουργικούς τομείς της κοινωνικής και καλλιτεχνικής δραστηριότητας.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Ακρόπολης Λευκωσίας στις 5 το απόγευμα και η είσοδος είναι ελεύθερη. 



 



*Περισσότερες πληροφορίες στο www.onek.org.cy και στο event του Φεστιβάλ στο Facebook


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ