Είσαι για Blues;

Θυμάστε; Τα χορεύαμε μικροί στο πρώτα παιδικά μας πάρτι, αγκαλιά με απόσταση ασφαλείας από το πρόσωπο που μας ενδιέφερε. Και μπορεί τα blues στις δικές μας αναμνήσεις να αφορούν τους πρώτους αθώους έρωτες, η ιστορία της blues μουσικής  μετρά δεκαετίες πίσω και κουβαλά μαζί της χιλιάδες εικόνες, πόνο και έρωτα.  

 


Article featured image
Article featured image

Αυτή η ιστορία ξετυλίγεται στο Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια 2017, για πρώτη φορά, με μια ειδική συναυλία ωδή εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στην Blues μουσική, σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο.

Ένα πλούσιο, γοητευτικό, ευχάριστο και γεμάτο συναίσθημα μουσικό ταξίδι, μέσα από διαφορετικούς τόπους, εποχές, μυθικά ονόματα και ήχους του Blues, ένα ταξίδι εξέλιξης που ξεκίνησε πάνω από έναν αιώνα πριν και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Το δημοφιλές εγχώριο Blues συγκρότημα ZILLA PROJECT συμπράττει επί πάλκου με τέσσερις εκλεκτούς καλεσμένους εξ’ Ελλάδος, τον πανευρωπαϊκά καταξιωμένο βετεράνο της Blues Ηλία Ζάικο, ως ηγέτη της παράστασης, τη μαγευτική φωνή της Τζένης Καπάδαη, και τους Γιάννη Οικονομίδη και Χάρη Καπετανάκη στα πνευστά.

Το πρόγραμμα της συναυλίας ξεκινάει με αφετηρία τον Μισισίπη στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και προχωράει στη Νέα Ορλεάνη του ‘30, στο Σικάγο του ‘50, στην Αγγλία του ‘60, στο Τέξας του ‘70, στη Βοστώνη του ‘80 και το παγκόσμιο στερέωμα τα τελευταία 35 χρόνια. Πριν και κατά τη διάρκεια της παράστασης το κοινό θα απολαύσει οπτικοακουστικό υλικό από προβολή βίντεο και διαφανειών με θέματα τους τόπους, τους μουσικούς και τους ανθρώπους του Blues.

Τρεις μοναδικές συναυλίες – 13, 14, 16 Σεπτεμβρίου, 8:30 το βράδυ, σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο. Εισιτήρια στο www.tickethour.com.cy και στα καταστήματα της ACS Couriers Παγκύπρια. Πληροφορίες: τηλ 70002212.

 

Ηλίας Ζάικος (ΕΛ) – φωνητικά, ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα

Μανώλης Βουράκης –  φωνητικά, ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα

Νικόλας Μελής – πλήκτρα

Λοΐζος Παφίτης – ηλεκτρικό μπάσο

Στέφανος Μελετίου – τύμπανα

Γιάννης Οικονομίδης (ΕΛ) – τρομπέτα

Χάρης Καπετανάκης (ΕΛ) – σαξόφωνο

Τζένη Καπάδαη (ΕΛ) – φωνητικά

 

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ 

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 στο ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 στο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΑΛΑΣ ΠΑΦΟΥ 

 

Οργάνωση:

Kypria International Festival // Cloud 10 Productions // The Zilla Project


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ