Πώς κατάφερε από υπέρβαρος να γίνει… μοντέλο

Η ιστορία ενός νεαρού που από υπέρβαρος κατάφερε να γίνει μοντέλο.

 


Article featured image
Article featured image

Όλοι τον κορόιδευαν όταν τους είπε πως το όνειρο του ήταν να γίνει μια μέρα μοντέλο.

Αργότερα τον ρωτούσαν πώς τα κατάφερε.

Την ιστορία του Bobby Wilhelmson διαβάσαμε στην ιστοσελίδα Vice.

Διαβάστε την πιο κάτω:

«Τα Χριστούγεννα του 2012 αποφάσισα πως πρέπει να χάσω κιλά.

Νωρίτερα, δεν είχα συνειδητοποιήσει καν πώς ήταν το σώμα μου.

Ήρθε λοιπόν ένας οικογενειακός φίλος που δεν είχε ποτέ ιδιαίτερο φραγμό σ' αυτά που έλεγε και είναι μεγαλόσωμος. Με βλέπει λοιπόν και λέει, «Γεια σου Bobby, πω-πω, τεράστιος είσαι! Σχεδόν σαν εμένα» και πιάνει την κοιλιά του. Ήταν τρελό. Ήταν η στιγμή που ξύπνησα.

Με έκανε να συνειδητοποιήσω κάποια πράγματα. Τότε έγινε η αλλαγή.

Τους πρώτους έξι μήνες, δεν το είχα πάρει πραγματικά απόφαση. Αυτό ήταν το θέμα.

Στο Λύκειο μου άρεσε η υποκριτική, αλλά κάποια στιγμή είπα σε διάφορους ότι ήθελα να δοκιμάσω να γίνω μοντέλο. Με κορόιδεψαν. Γέλασαν κανονικά μες στα μούτρα μου. Ίσως να μη με πήραν στα σοβαρά. Ένιωσα απαίσια –να κοροϊδεύει κάποιος τα όνειρά σου; Έτσι, σταμάτησα να το συζητάω. Αν το κρατούσα για μένα, θα ήταν δικό μου. Έβγαζα μόνος μου φωτογραφίες, δεν άφηνα να με βγάζουν άλλοι. Εγώ θα έκρινα πώς ήμουν.

Ξεκίνησα με το φαγητό. Είχα τη συνήθεια να τρώω συνέχεια απ' έξω, έτσι έκανα μια απλή αλλαγή: ξεκίνησα να μαγειρεύω. Έμαθα να μαγειρεύω, για να ξέρω τι βάζω στο πιάτο μου.

Στην αρχή έκανα βάρη, επειδή σχεδόν ντρεπόμουν να πάω σε γυμναστήριο. Φοβόμουν. Έτσι έκανα πολλές κάμψεις και κοιλιακούς. Πολύ περπάτημα. Προσπαθούσα να μάθω, δοκίμαζα και μάθαινα απ' τα λάθη μου. Απέτυχα πολλές φορές τα πρώτα δυο χρόνια.

Από τον Αύγουστο ως τον Φεβρουάριο, έχασα 35 κιλά. Τρώγοντας μόνο το φαγητό της σχολής. Έτρωγα μπιφτέκια γαλοπούλας, χωρίς ψωμί και πράσινες σαλάτες. Αυτή ήταν η διατροφή μου. Τέσσερα μπιφτέκια γαλοπούλας τη μέρα και μια ομελέτα το πρωί.

Φαντάσου ότι ξεκίνησα γύρω στα 120 κιλά και έπειτα μια μέρα ήμουν στο γυμναστήριο με έναν φίλο και ήμουν περίπου 70 κιλά, τα λιγότερα που έχω υπάρξει στη ζωή μου. Παραδέχομαι ότι πόζαρα λιγάκι στον καθρέφτη και ο φίλος μου είπε, «Να δοκιμάσεις να κάνεις μόντελινγκ. Νομίζω ότι το 'χεις».

Αυτό και αν ήταν ξύπνημα! Κάποιος μόλις «νομιμοποιούσε» ένα όνειρο που μπορούσε να γίνει πραγματικότητα. Τότε απέκτησα μεγαλύτερο κίνητρο, παρά ποτέ.

Στα 70 κιλά ήμουν ένας μικρόσωμος αδύνατος τύπος. Χρειαζόμουν λίγους μύες ακόμη και έτσι ξεκίνησα να σηκώνω βάρη. Έπειτα, ξεκίνησα κανονικό πρόγραμμα με βάρη και συμπεριέλαβα υδατάνθρακες στη διατροφή μου.

Έκανα φωτογράφιση με έναν φωτογράφο και μου πρότεινε να στείλω φωτογραφίες σε πρακτορεία. Το έκανα και με πήρανε. Έχω συμβόλαιο αυτήν τη στιγμή ως μοντέλο».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ