Κυπριακά προϊόντα πωλούνται «χρυσάφι» στο Amazon

Πέρασε περίπου ένας χρόνος από τότε που είχαμε γράψει το άρθρο «Όποιος έχει κυπριακές λίρες... ακριβά τις πουλάει» (διάβασε περισσότερα ΕΔΩ) στο οποίο είχαμε ασχοληθεί με την τιμή πώλησης της κυπριακής λίρας στο ebay.

 


Article featured image
Article featured image

Η απήχηση όπως ήταν αναμενόμενο ήταν πολύ μεγάλη, αφού σύμφωνα με τις τιμές που υπήρχαν τότε, αν είχες φυλάξει τις παλιές σου λίρες και αποφάσιζες να τις πουλήσεις online, είχες τη δυνατότητα να βάλεις στη τσέπη ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Βεβαίως η τιμή πώλησης κάθε προϊόντος που πωλείται σε τέτοιου τύπου ιστοσελίδες είναι προσωπική απόφαση του πωλητή και δεν έχει σχέση με την αντικειμενική αξία του αντικειμένου. Με αυτό το κατά νου και ίσως με λίγη περισσότερη αυτοπεποίθηση, κάποιοι αποφάσισαν να κερδίσουν χρήματα πουλώντας στο amazon.co.uk κυπριακά προϊόντα ανεβάζοντας την τιμή λίγο, έως και πολύ πιο πάνω από την λιανική τιμή αγοράς στην Κύπρο.

 

Διάβασε κι αυτό: Όποιος έχει κυπριακές λίρες... ακριβά τις πουλάει



 

Κάνοντας μια μικρή έρευνα στην πολύ γνωστή ιστοσελίδα online πωλήσεων, βρήκαμε μερικά πολύ ενδιαφέροντα παραδείγματα τέτοιων περιπτώσεων, που σίγουρα προκαλούν γέλιο και κλάμα μαζί.

 

 

 

Οι συγκεκριμένες «φουκούδες», μάλλον σφυρηλατήθηκαν από 10 παρθένες και είναι φτιαγμένες από σπάνιο μέταλλο κάπου στη Γη του Πυρός.  



Τιμή: 219 στερλίνες

 



 



Τιμή: 219 στερλίνες

 



Τιμή: 199 στερλίνες

 



 



Τιμή: 51 στερλίνες

 

 



 



 

 

Δεν είναι χυμός, είναι αμβροσία κατευθείαν από τον Όλυμπο.   



Τιμή: 54 στερλίνες/μπουκάλι

 



 



Τιμή: 99 στερλίνες/μπουκάλι



 



Τιμή: 51 στερλίνες/μπουκάλι

 

 

 

Πασπαλισμένα με αστερόσκονη η οποία συλλέχθηκε με προσοχή από κομήτη.



Τιμή: 70 στερλίνες/πέντε πακέτα

 



 



Τιμή: 35 στερλίνες/πακέτο


 



 



Τιμή: 27 στερλίνες/πακέτο


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ