Έρχονται 40αρια στην Κύπρο

Θερμές αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με το Kitasweather, σήμερα Δευτέρα ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά, όπου θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, αρχικά 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν στα 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα νότια-νοτιοανατολικά παράλια.

Η θερμοκρασία κυμαίνεται 2-4 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, 32 έως 34 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 35 έως 37 στα νότια και ανατολικά παράλια και 27 στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις αυγινές ώρες αναμένεται τοπική χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, 22 έως 23 στα παράλια και 17 στη Χιονίστρα.

Αύριο, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά, όπου θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση αλλά παραμένει πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, πιο ενισχυμένο και σχετικά δροσερό ρεύμα αέρα από τα δυτικά θα επηρεάζει την περιοχή. Ο καιρός, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, θα καταστεί παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά και εσωτερικό, όπου θα αναπτύσσονται λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακή πτώση και θα κυμαίνεται στα κανονικά – ή ελαφρώς πιο κάτω – για την εποχή επίπεδα.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά, όπου θα αναπτύσσονται λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακή άνοδο και θα κυμαίνεται στα κανονικά – έως πιο πάνω -για την εποχή επίπεδα.

Το πρώτο μισό της ερχόμενης εβδομάδας ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος, εκτός από τα ορεινά όπου θα αναπτύσσονται τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακή άνοδο για να κυμανθεί και πάλι σε ψηλότερα για την εποχή επίπεδα.

 

Στο δελτίο της Μετερεωλογικής Υπηρεσίας Κύπρου πάντως, αναγράφεται πως η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 38 βαθμούς.

Διαβάστε το μετεωρολογικό δελτίο αυτούσιο πιο κάτω:  

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 μποφόρ, και παροδικά στα προσήνεµα παράλια µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 µποφόρ, αλλά αρχικά στα προσήνεµα µέχρι µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 18 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί και τοπικά νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν σύντοµα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ, και παροδικά στα νότια παράλια µέχρι πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη για να καταστεί αργότερα λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 38 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 31 στα δυτικά και βόρεια και στους 29 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη και την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο τις απογευµατινές ώρες θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ