Σεπτέμβριος με αυγουστιάτικες θερμοκρασίες

Ενισχυμένο, δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με το Kitaswheather, σήμερα Τετάρτη ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά και εσωτερικό, όπου θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε μέτριους έως ισχυρούς 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ στα νότια-νοτιοανατολικά παράλια.

Η θερμοκρασία κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, 29 έως 32 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 31 έως 33 στα νότια και ανατολικά παράλια και 21 στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 22 στα παράλια και 12 στη Χιονίστρα.

Αύριο Πέμπτη ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά, όπου θα αναπτύσσονται λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι άνεμοι εξασθενούν.

Την Παρασκευή και Σαββατοκύριακο ο καιρός συνεχίζει παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά, όπου θα αναπτύσσονται λίγες τοπικές νεφώσεις τα απογεύματα. Σταδιακή άνοδος θερμοκρασίας.

Το πρώτο μισό της ερχόμενης εβδομάδας φαίνεται να επηρεαζόμαστε από νέο κύμα ζέστης με τις θερμοκρασίες να πλησιάζουν ή ακόμα και να φτάνουν τους 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου, εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευµα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και παροδικά στα προσήνεµα µέχρι πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και στα δυτικά παράλια ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ για να καταστούν αργότερα βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα δυτικά και βόρεια παράλια λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα πέσει στους γύρω στους 20 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 16 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις από το µεσηµέρι και µετά, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς και παροδικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ για να καταστούν σταδιακά, µετά το µεσηµέρι, κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 34

βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 30 στα υπόλοιπα παράλια και στους 26 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκυρίακο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή άνοδο κατά το τριήµερο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ