Το καλοκαίρι επιστρέφει με 40άρια [και θα κρατήσει]

Μπορεί ο Σεπτέμβρης να μπήκε με καλούς οιωνούς και χαμηλότερες θερμοκρασίες, φαίνεται όμως ότι αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ, με τα 40άρια να επιστρέφουν δυναμικά.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του kitasweather.com, χαμηλά βαρομετρικά που θα επηρεάζουν τη Δυτική και Κεντρική Μεσόγειο τις επόμενες μέρες και θα επεκτείνονται μέχρι τη Βόρεια Αφρική θα εκτοπίσουν θερμές αέριες μάζες οι οποίες θα κινηθούν προς την Ανατολική Μεσόγειο.

Εξ αιτίας αυτού αναμένονται ασυνήθιστα ψηλές θερμοκρασίες με διάρκεια, τόσο στην Κύπρο όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σήμερα Παρασκευή ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε ασθενείς μέχρι μέτριους 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα νοτιοανατολικά παράλια.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, 30 έως 32 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 32 έως 33 στα νότια και ανατολικά παράλια και 22 στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Τις αυγινές ώρες δεν αποκλείεται τοπικά χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, 19 έως 21 στα παράλια και 12 στη Χιονίστρα.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός συνεχίζει παντού ηλιόλουστος. Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακή αισθητή άνοδο.

Το πρώτο μισό της ερχόμενης εβδομάδας ο καιρός συνεχίζει ηλιόλουστος. Η θερμοκρασία σημειώνει περαιτέρω αισθητή άνοδο και θα κυμαίνεται τοπικά μέχρι 6-7 βαθμούς πιο πάνω από την κανονική, με τη θερμοκρασία στο εσωτερικό να φτάνει μέχρι 40-41 βαθμούς Κελσίου.

Μικρή σταδιακή πτώση αναμένεται για το δεύτερο μισό της βδομάδας. Όσον αφορά τις βροχές, δεν φαίνεται κάτι ακόμη στον ορίζοντα.

Οι κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή αυτές τις μέρες είναι γύρω στους 34 (μέγιστη) με 19 (ελάχιστη) βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 29 με 19 στα δυτικά παράλια, 31 με 20 στα νότια και ανατολικά παράλια και 25 με 15 βαθμούς στα ορεινά (Πρόδρομος).

 

Τι λέει η Μετεωρολογική Υπηρεσία

Ασθενής εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά µμεταβλητοί ασθενείς, 3 µποφόρ για να καταστούν σταδιακά θαλάσσιοι, ασθενείς και τοπικά µμέτριοι, 3 µε 4 µμποφόρ. Ηθάλασσα το πρωί θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη και το απόγευµα λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 36 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 31 στα υπόλοιπα παράλια και στους 27 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα καταστούν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 µποφόρ αλλά αρχικά, κυρίως στα δυτικά, µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη αλλά στα δυτικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθµούς στο εσωτερικό και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και στους 15 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σαββατοκυρίακο και τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά άνοδο, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ