Εκτός δικαστηρίου τα βρήκαν Google και Apple

Article featured image
Article featured image

Οι δύο αδιαμφισβήτητοι γίγαντες της υψηλής τεχνολογίας, Apple και Google, συμφώνησαν να απορρίψουν αμφότερες τις μεταξύ τους αγωγές σχετικά με τις ευρεσιτεχνίες και τις πατέντες τους, σύμφωνα με το BBC.

Σε κοινή δήλωσή τους, οι εταιρείες ανέφεραν ότι θα συνεργαστούν σε «αρκετά σημεία που αφορούν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και την διαμόρφωση μιας κοινής γραμμής». Έτσι, αρχειοθετούνται τουλάχιστον 20 ανοικτές υποθέσεις που αφορούν δικαιώματα εκμετάλλευσης ευρεσιτεχνιών που αφορούν σε τεχνολογίες streaming μουσικής, μέχρι και την αποθήκευση αρχείων σε υπηρεσίες cloud.

Παρόλα αυτά, η μεταξύ τους συμφωνία δεν περιλαμβάνει την μεταξύ τους αδειοδότηση χρήσης τεχνολογιών.  Η υπόθεση του πόλεμου της πατέντας, μεταξύ Apple και Google, έχει τις ρίζες της στην εποχή που ο Steve Jobs είχε κηρύξει «πυρηνικό πόλεμο» εναντίον της Google, εξαιτίας των ομοιοτήτων μεταξύ του Android και του λειτουργικού iOS της Apple.

Ένας πόλεμος που κόστισε πολλά εκατομμύρια δολάρια στις δύο εταιρείες, με πιο πρόσφατη την δικαστική μάχη μεταξύ Samsung και Apple, για θέματα σχετικά με τις ομοιότητες στα δύο λειτουργικά συστήματα, που υποχρέωσε την κορεατική εταιρεία, να καταβάλλει πρόστιμο 120 εκατομμυρίων δολαρίων στην Apple.


Πηγή: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ