Ο Χρίστος υποστηρίζει ότι κατέστρεψαν τον πίνακα του λίγο πριν τον τελικό διαγωνισμού

Ο καλλιτέχνης Χρίστος Κακουλλής, μας έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν για τις διάφορες δράσεις του για θέματα που αφορούν κυρίως την επικαιρότητα, την οποία καυτηριάζει μέσα από τα έργα του, αλλά και με τις διάφορες διακρίσεις του σε διαγωνισμούς στο εξωτερικό.

 


Article featured image
Article featured image

Πριν μερικούς μήνες, είχαμε δημοσιεύσει ρεπορτάζ σχετικά με το κλείσιμο μιας έκθεσης στο Σύδνεϋ (δες τι έγινε >>>ΕΔΩ), η οποία φιλοξενούσε έργα από διαφόρων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο οι οποίοι κλήθηκαν να σχολιάσουν μέσα από την τέχνη τους τις 100 πρώτες ημέρες της προεδρίας του Donald Trump. Ανάμεσα στα έργα βρίσκονταν και δύο πίνακες του Χρίστου Κακουλλή εκ των οποίων ο ένας, όπως φάνηκε στη πορεία, στάθηκε η αφορμή για το κλείσιμο της έκθεσης, αφού το έργο χαρακτηρίστηκε προσβλητικό και ερειστικό.

Λίγο καιρό μετά ακόμη ένα έργο του καλλιτέχνη φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα, αφού με ανακοίνωση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Χρίστος ενημέρωσε ότι ο πίνακας του με τίτλο «Μαρία Μαγδαληνή», ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό «Stencil art prize», στην Αυστραλία, εκπροσωπώντας την Κύπρο, καταστράφηκε με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η συμμετοχή του στο διαγωνισμό για φέτος.

 



Ο πίνακας με τίτλο «Μαρία Μαγδαληνή» που καταστράφηκε



Ο ίδιος ο καλλιτέχνης, σε μια κουβέντα που κάναμε μαζί του, υποστηρίζει ότι ο πίνακας καταστράφηκε επί σκοπού, μολονότι διατηρεί τις επιφυλάξεις του, αφού δεν έχει ακόμη κάποιες αποδείξεις που να επιβεβαιώνουν τις υποψίες του.

«Δεν μπορώ να γνωρίζω ακόμη τα ακριβή αίτια της καταστροφής του πίνακα, γιατί το περιστατικό είναι πολύ πρόσφατο. Παρόλα αυτά, και αυτό είναι προσωπική μου άποψη, είναι ότι ίσως λόγω παλαιότερων μου έργων που ήταν ιδιαίτερα καυστικά, κάποιοι να προσπάθησαν να με ‘τιμωρήσουν’ με αυτό τον τρόπο», αναφέρει ο Χρίστος Κακουλλή. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ