Ο Χριστόδουλος άφησε τις μηχανές και τα σκουλαρίκια για να γίνει μοναχός

Για τους φίλους και τους συγγενείς του, αυτή του η απόφαση ήταν παράξενη και αψυχολόγητη όπως αναφέρει. Ξαφνικά από μηχανόβιος με μακριά βαμμένα μαλλιά και σκουλαρίκια, γίνεται ένας ευσεβής ιερομόναχος στο μοναστήρι του Άγιου Γεράσιμου στα Ιεροσόλυμα, αφού όπως λέει τον κάρφωσε ο ίδιος ο Άγιος από την πρώτη φορά που επισκέφθηκε το μοναστήρι.

 


Article featured image
Article featured image

Από Χριστόδουλος γίνεται Κυριάκος και αφιερώνει τη ζωή του ολόκληρη στο Θεό και την μοναχική ζωή. Το 2012 ένα ντοκιμαντέρ που δημοσιεύεται στο διαδίκτυο κάνει γνωστή την ιδιαίτερη ιστορία του και να προβληθεί περισσότερες από 346.030 φορές, με τον κόσμο να δείχνει μαγεμένος από την ιστορία του.  

«Βρέθηκα στο μοναστήρι για να γνωρίσω τον γέροντα, αφού είχα ακούσει πολλά γι’ αυτό. Μόλις με είδε μου είπε ‘εσύ θα γίνεις μοναχός’. Τον κοίταξα περίεργα, τζαι λαλώ του ‘είσαι πελλός’. Μέχρι εκείνη τη στιγμή η ζωή που έκαμνα ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Θυμούμαι τα σκουλαρίκια, τις μηχανές, τα πολύ μακριά βεμμένα μαλλιά μου. Στην εκκλησία είχα πλησιάσει λίγα χρόνια πριν αποφασίσω να γίνω μοναχός, αλλά και τότε αυτή περίπτωση δεν περνούσε καθόλου από το μυαλό μου. Πριν φύγουμε, πέρασα από το γραφείο του και μιλήσαμε. Τα όσα μου είπε με συγκλόνισαν. Πράγματα που δεν περίμενα να ακούσω, αφού μόνο εγώ τα ήξερα. Τότε ήταν που τον είδα διαφορετικά και άρχισα να σκέφτομαι όλα όσα μου είχε πει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Επιστρέφοντας στην Κύπρο, το μυαλό μου δεν μπορούσε να ξεκολλήσει από το μοναστήρι. Μου το είχε πει, ‘το σώμα σου μπορεί να φύγει, αλλά η ψυχή σου θα μείνει εδώ’. Όντως το μυαλό μου ήταν στον Άγιο Γεράσιμο και στον Χρυσόστομο, δεν μπορούσα να δουλέψω, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Σε διάστημα 5 μηνών επισκέφθηκα το μοναστήρι τουλάχιστον 4 φορές. Από τη δεύτερη φορά όμως, ήξερα ότι αυτό που πραγματικά θέλω είναι να γίνω μοναχός».

 

Παρακολουθήστε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ:

 

Τον Ιερομόναχο Κυριάκο, φιλοξένησε πριν μερικούς μήνες στην εκπομπή του «Πρωτοσέλίδο» ο Ανδρέας Δημητρόπουλος.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ