Έρχεται ζέστη και σκόνη από τη Βόρεια Αφρική

Πολύ θερμές αέριες μάζες για την εποχή επηρεάζουν την περιοχή μας.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με το Kitaswheather, βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει την Ιταλία και επεκτείνεται μέχρι τη Βόρεια Αφρική εκτοπίζει θερμές αέριες μάζες αλλά και σκόνη προς το ανατολικό μισό της Μεσογείου.

Σήμερα Δευτέρα, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και πολύ θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς ασθενείς μέχρι μέτριους 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει μέχρι τους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, 33 έως 34 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 35 έως 36 στα νότια και ανατολικά παράλια και 29 στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, 22 έως 23 στα παράλια και 18 στη Χιονίστρα.

Αύριο Τρίτη, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και πολύ θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς ασθενείς μέχρι μέτριους 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει μέχρι τους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, 32 έως 34 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 35 έως 36 στα νότια και ανατολικά παράλια και 28 στη Χιονίστρα. Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, 22 έως 23 στα παράλια και 17 στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη ο καιρός συνεχίζει ηλιόλουστος και πολύ θερμός. Στην ατμόσφαιρα πιθανό να αιωρείται αραιή σκόνη. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση αλλά θα κυμαίνεται αρκετά πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Πέμπτη και Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, τις απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα ορεινά και στο εσωτερικό. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση αλλά παραμένει λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει και πάλι άνοδο αφού φαίνεται να επαναλαμβάνεται παρόμοιο καιρικό σκηνικό στη Μεσόγειο με αυτό που είναι σε εξέλιξη τώρα. Όσον αφορά τις βροχές, δεν φαίνεται κάτι ακόμη στον ορίζοντα.

Οι κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή αυτές τις μέρες είναι γύρω στους 34 (μέγιστη) με 19 (ελάχιστη) βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 29 με 19 στα δυτικά παράλια, 31 με 20 στα νότια και ανατολικά παράλια και 25 με 15 βαθμούς στα ορεινά (Πρόδρομος).

Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις περιοχές!

 

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευµα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά µέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, µέχρι 3 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια και γύρω στους 18 βαθµούς στα υπόλοιπα παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι, 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 39 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα νότια και τα ανατολικά παράλια και γύρω στους 31 βαθµούς στα υπόλοιπα παράλια και τα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, την Πέµπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή την Τετάρτη, ενώ από την Πέµπτη αναµένεται να σηµειώσει πτώση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ