Τι αγοράζουν οι Κύπριοι κρυφά από τον/τη σύζυγο/σύντροφό τους

Κάνεις οποιαδήποτε αγορά κρυφά που το σύντροφο/σύζυγό σου; Αν ναι, γιατί;



 


Article featured image
Article featured image

«Την απόδειξη να τη βάλω στην τσάντα;», ρωτά ο πωλητής.

«Ναι, γιατί όχι;» απαντά ο συνάδελφος, που μας διηγήθηκε την ιστορία.

«Ξέρω κι εγώ, μπορεί να μη θέλεις να δει η γυναίκα σου ότι σπαταλάς λεφτά σε ψάρια, ενυδρεία κλπ. Πολλοί πελάτες μου που αγοράζουν σκυλοτροφές, περισσότερο οι γυναίκες θα έλεγα, δεν θέλουν, λένε, να ξέρει ο/η σύζυγός τους ότι ξοδεύουν, για παράδειγμα, 120 ευρώ πάνω σε τροφή για το κατοικίδιό τους».

Και κάπως έτσι, με αφορμή το περιστατικό αυτό που εκτιλύχθηκε ένα φθινοπωρινό απόγευμα σε ένα pet shop της πρωτεύουσας, προέκυψε η ιδέα για αυτό το ασήμαντο (;) γκάλοπ.

 

Κάνεις οποιαδήποτε αγορά κρυφά που το σύντροφο/σύζυγό σου; Αν ναι, γιατί;

 

Χρίστος, 30

Το μόνο που αγοράζω κρυφά είναι φαγητό, όπως για παράδειγμα μπέργκερ και διάφορα άλλα ανθυγιεινά φαγητά. Δεν το κάνω στα κρυφά λόγω χρημάτων, αλλά λόγω κιλών.

 

Γιώργος, 25

Αγοράζω κρυφά από την κοπέλα μου gadget, τα οποία είναι ακριβά και μόλις το ανακαλύψει ακούω τρομερή μουρμούρα.

 

Έλενα, 29

Συνήθως αγοράζω ρούχα, καλλυντικά και αφρόλουτρα κρυφά από τον σύντροφό μου, επειδή γκρινιάζει πως είμαι σπάταλη. Τα αφρόλουτρα τα κρύβω πίσω από τις πετσέτες του μπάνιου και τα εμφανίζω ένα-ένα.

 

Ελένη, 44

Βεβαίως, κάνω πολλές αγορές. Αγοράζω πολλά πράγματα για τα οποία δεν ξέρει την πραγματική αξία ο σύζυγός μου. Το κάνω, πρώτο για να μην ξέρει πόσα λεφτά έχω και δεύτερο, αν περίμενα να μου πει «ok» για να αγοράσω κάτι δεν θα αγόραζα ποτέ τα πράγματα που θέλω. Συνήθως, του λέω όταν αγοράσω κάτι και την τιμή του. Αγόρασα όμως και πολλές φορές πράγματα για τα οποία δεν γνωρίζει κάτι. Όπως ένα αεροπορικό εισιτήριο. Κάποτε πήγαινα σε personal trainer και δεν το ήξερε. Θα μου έλεγε ότι είναι waste of money. Είμαι κακή σύζυγος.

 

Ντίνος, 31

Δεν κάμνω κρυφές αγορές ρε φίλε, εν μου αφήνει ριάλλια, άρα τζαι να θέλω εν κανούν.

 

 

Ιωάννα, 28

Δεν κρύβω αγορές εκτός κι αν είναι έκπληξη.

 

Σούλα, 30

Όχι, τα κάνω όλα φανερά. Δείχνω του τα για να πάρω και τη γνώμη του!

 

Μαρίνα, 33

Τα κάνω κρυφά και μετά -σε περίπτωση που δεν πάρει μήνυμα στο κινητό για την πιστωτική του κάρτα- του λέω ότι την χρησιμοποίησα. Ο λόγος είναι ότι γενικότερα έχει πλάκα και απλώς του λέω πως μου έκανε ένα ξεχωριστό δώρο! Γίνεται «κρυφά» γιατί καμιά φορά είναι αγορές που για τους άντρες θεωρούνται ασήμαντες: ρούχα, παπούτσια, τσάντες («πόσες τσάντες έχεις; Αν ανοίξω το ερμάρι θα με χώσουν…»). Καταλαβαίνεις. κρατώ τις ισορροπίες στο γάμο μου! Τωρά που σου απαντώ είναι δίπλα μου να φανταστείς και γελά!

 

Ντίνα, 50

Αγοράζω κρυφά ρούχα και παπούτσια αλλά δεν το παίρνει πρέφα ότι είναι καινούργια.

 

 

Κρίστια, 41

Κάνω αγορές διαδικτυακά αλλά δεν το λέω στον σύντροφό μου γιατί θα φωνάζει. Συνήθως, αγοράζω φορέματα και γόβες.

 

Νικόλας, 34

Οτιδήποτε έχει να κάνει με το ηλεκτρονικό μου τσιγάρο, το αγοράζω κρυφά από την κοπέλα μου επειδή ξοδεύω πολλά χρήματα. Μπορεί να δώσω και τον μισό μισθό μου και βαριέμαι να ακούω κήρυγμα.

 

 

Μαρίνα, 38

Δεν του κρύβω τι αγοράζω, απλώς αλλάζω λίγο τις τιμές. Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι παπούτσια τα οποία αγόρασα 145 ευρώ, του είπα ψέματα πως είχαν έκπτωση και ότι τα πήρα με 80 ευρώ.

 

Άννα, 52

Αγοράζω κρυφά από τον άντρα μου λουλούδια και διάφορα άλλα φυτά επειδή γκρινιάζει πως μετάτρεψα το σπίτι μας σε ανθοπωλείο.

 

Αντώνης, 32

Το μόνο που αγοράζω κρυφά από τη σύντροφό μου είναι τα δώρα που της κάνω σε γενέθλια και επετείους.

 

Κωνσταντίνα, 28 

Γλυκά από το περίπτερο, όταν κάνουμε δίαιτα. Τι να κάνω; Αφού έχει φορές που δεν αντέχω και λυγίζω, αλλά δεν θέλω να ξέρει ότι υποκύπτω.

 

Μαρία, 53 

Βασικά, ρούχα. Όχι γιατί θα μου το απαγορεύσει, αλλά βαριέμαι να συζητώ τα πώς και τα γιατί. Μπαίνω στο διαδίκτυο, παραγγέλνω ότι μου αρέσει και τα εμφανίζω σταδιακά και εννοείται με άλλη τιμή.

 

Βασιλική, 38 

Σοκολάτα μαύρη με super food και δώρα για τα σκυλιά και τα γατιά μου. Το πρώτο το κρύβω γιατί μου λέει συνέχεια ότι πρέπει να χάσουμε κιλά και το δεύτερο γιατί μουρμουρά ότι σκορπάω τα λεφτά.

 

Μάριος, 29 

Εκείνο που έκαμνα κρυφά ήταν να παίζω online στοιχήματα κυρίως σε αγώνες ποδοσφαίρου. Πόση μουρμούρα να αντέξω; Σταμάτησα να ενημερώνω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

 



Μαρία, 39

Γενικά δεν κάνω κρυφές αγορές, συνήθως μάλιστα μου δίνει και την κάρτα του. Μόνο μια φορά είχα αγοράσει μια τσάντα που όταν του την έδειξα του αποκάλυψα τη μισή της αξία. Ήταν πολλά τα λεφτά. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ