Η Κύπρος θα είναι και σήμερα… «σκονισμένη»

Πολύ θερμές αέριες μάζες για την εποχή και αραιή σκόνη επηρεάζουν την περιοχή μας.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με το Kitasweather, βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει την κεντρική Μεσόγειο, ευνοεί θερμές αέριες μάζες αλλά και αραιή σκόνη από τη Βόρειο Αφρική προς το ανατολικό 1/3 της Μεσογείου.

Σήμερα Τρίτη, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και πολύ θερμός. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς ασθενείς μέχρι μέτριους 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει μέχρι τους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, 32 έως 34 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 34 έως 36 στα νότια και ανατολικά παράλια και 29 στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 23 στα παράλια και 18 στη Χιονίστρα.

Αύριο Τετάρτη, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και πολύ θερμός. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς ασθενείς μέχρι μέτριους 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει μέχρι τους 39-40 βαθμούς στο εσωτερικό, 31 έως 33 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 32 έως 35 στα νότια και ανατολικά παράλια και 28 στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, 21 έως 23 στα παράλια και 17 στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, όμως τις απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή σταδιακή πτώση την Πέμπτη και την Παρασκευή, ενώ το Σαββατοκύριακο δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Όσον αφορά τις βροχές, εκτός από μια πολύ μικρή πιθανότητα της τάξεως του 10-20% που υπάρχει από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή στα ορεινά, για το Τρόοδος, στις υπόλοιπες περιοχές η πιθανότητα είναι στο 0%.

Ουσιαστική αλλαγή του καιρικού σκηνικού ίσως έχουμε την τελευταία εβδομάδα του μήνα με πτώση θερμοκρασίας και τοπικές βροχές, όμως το σκηνικό θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει τις επόμενες μέρες.

Οι κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή αυτές τις μέρες είναι γύρω στους 34 (μέγιστη) με 19 (ελάχιστη) βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 29 με 19 στα δυτικά παράλια, 31 με 20 στα νότια και ανατολικά παράλια και 25 με 15 βαθμούς στα ορεινά (Πρόδρομος).

Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις περιοχές!

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:   

Ασθενής εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευµα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 µποφόρ ενώ αρχικά στα δυτικά, θα είναι µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι, 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 38 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα παράλια και στους 30 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση την Πέµπτη ενώ από την Παρασκευή θα παραµείνει στα επίπεδα της Πέµπτης.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ